Bundesliga publiceert speelschema, spektakelopening op tweede niveau

Reacties

De Bundesliga heeft het speelschema voor het volgende seizoen gepubliceerd. Zoals gebruikelijk opent de landskampioen het nieuwe seizoen en voor de elfde keer op rij is dat Bayern München. Het gaat wel om een uitwedstrijd voor Der Rekordmeister, de formatie uit Beieren gaat vrijdag 18 augustus op bezoek bij Werder Bremen.

Bundesliga publiceert speelschema, spektakelopening op tweede niveau
© Pro Shots

Het scheelde bijzonder weinig of Borussia Dortmund had de hegemonie van Bayern doorbroken, maar op de slotdag ging het via een 2-2 gelijkspel tegen 1. FSV Mainz 05 alsnog mis. De jacht op eerherstel begint voor Dortmund, zonder Jude Bellingham, in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln.

De Nederlanders van Bayer Leverkusen staan meteen voor een zware klus in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig, dat ook in het nieuwe seizoen weer voorzien is van enkele parels van partnerclub Red Bull Salzburg.

Micky van de Ven opent de competitie met VfL Wolfsburg tegen het gepromoveerde 1. FC Heidenheim, hoewel het de vraag is of de centrumverdediger dan nog actief is in de Bundesliga. De interesse in de international van Jong Oranje is groot.

De Duitse competitie eindigt op 18 mei, titelfavorieten Bayern (1899 Hoffenheim) en Dortmund (SV Darmstadt) treffen dan relatief kleine clubs. De twee Duitse grootmachten treffen elkaar in speelronde 10 en 27 van de competitie.

De eerste speelronde van de Bundesliga, tekst gaat verder onder tabel

Werder Bremen - Bayern München
Borussia Dortmund - 1. FC Köln
1. FC Union Berlin - 1. FSV Mainz 05
Bayer Leverkusen - RB Leipzig
Eintracht Frankfurt - SV Darmstadt
VfL Wolfsburg - 1. FC Heidenheim
1899 Hoffenheim - SC Freiburg
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart - VfL Bochum

2. Bundesliga
Op het tweede niveau wordt het seizoen met vuurwerk geopend. Grootmachten Hamburger SV en Schalke 04 staan op vrijdag 28 juli tegenover elkaar op de eerste speeldag. HSV slaagde weer niet in zijn promotiemissie, terwijl Schalke dit seizoen degradeerde. Bij HSV speelt Ludovit Reis en sinds kort ook Immanuël Pherai, Schalke speelde dit seizoen met Thomas Ouwejan in de gelederen.

Voor de liefhebbers zijn de volledige schema's van de Bundesliga en 2. Bundesliga te vinden via de links.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.