Toptransfer Bellingham afgerond: Real en Dortmund maken contractduur bekend

Reacties

Real Madrid heeft de komst van Jude Bellingham definitief afgerond. De Spaanse topclub en Borussia Dortmund hebben de toptransfer van de Engels international woensdagmiddag wereldkundig gemaakt.

Toptransfer Bellingham afgerond: Real en Dortmund maken contractduur bekend
© Pro Shots

Vorige week werd al bekend dat Bellingham de overstap zou gaan maken naar Real, maar beide clubs hebben nu ook al het papierwerk in orde gemaakt. De middenvelder verhuist voor minimaal 103 miljoen euro naar Madrid. De transfersom kan door bonussen nog verder oplopen. Bellingham is de veertiende speler die voor minimaal honderd miljoen euro van club wisselt.

De negentienjarige Engelsman wordt donderdag officieel gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu. Bellingham ondertekent een verbintenis tot medio 2029 bij De Koninklijke. In de zomer van 2020 maakte Dortmund zo'n dertig miljoen euro over naar Birmingham City voor de inmiddels 24-voudig international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We bedanken Jude voor zijn drie seizoenen bij Borussia Dortmund. Het was een fantastische tijd samen', zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke op de clubsite van Dortmund. 'We willen ook Real Madrid bedanken voor de altijd eerlijke en constructieve gesprekken.'

Bellingham kwam in 132 officiële wedstrijden voor Dortmund tot 24 goals en 25 assists. 'Ik wil iedereen bij Dortmund bedanken voor de afgelopen jaren. Ik vond het een eer om het Dortmund-shirt te dragen. Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging, maar de weg daarnaartoe zal ik nooit vergeten', verklaart Bellingham. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.