Bellingham de veertiende speler die over de grens van honderd miljoen gaat

Reacties

Met zijn aanstaande transfer van Borussia Dortmund naar Real Madrid komt Jude Bellingham in een bijzonder rijtje terecht. De Engelsman wordt de veertiende speler in de historie die voor meer dan honderd miljoen euro van club wisselt.

Bellingham de veertiende speler die over de grens van honderd miljoen gaat
© Pro Shots

Bellingham maakt voor 103 miljoen euro de overstap van de nummer twee van Duitsland naar de nummer twee van Spanje, waar hij op het middenveld een trio moet gaan vormen met Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga. Het bedrag voor de negentienjarige middenvelder kan door bonussen nog met iets meer dan dertig miljoen euro oplopen.

De duurste speler ter wereld is nog altijd Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap maakte van Barcelona naar Paris Saint-Germain. PSG bezet ook de tweede plaats met de overname van Kylian Mbappé in 2018, toen de aanvaller voor 180 miljoen het tricot van AS Monaco verruilde voor dat van de Parijzenaren. Het podium wordt gecompleteerd door Ousmane Dembélé, die voor 140 miljoen euro overstapte van Dortmund naar Barcelona.

Naast het eerder genoemde drietal staan Philippe Coutinho (Barcelona), João Félix (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Jack Grealish (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus) en Eden Hazard (Real Madrid) in de top tien van duurste spelers ter wereld.

Bellingham komt met 103 miljoen euro op de dertiende plek terecht. Hij neemt de positie in van Gareth Bale, die in 2013 voor 101 miljoen euro naar Real Madrid verkaste en daarmee als eerste speler ooit door de magische barrière heen brak. Met Hazard, Bale en de komst van Bellingham betaalt De Koninklijke voor de derde keer in de historie meer dan honderd miljoen voor een speler.

Aan de andere kant van het spectrum doet Borussia Dortmund opnieuw heel goede zaken. Na de verkoop van Dembélé in 2017 voor 140 miljoen euro is de verkoop van Bellingham aan Real Madrid de tweede keer in de historie dat er met een uitgaande transfer meer dan honderd miljoen euro gemoeid is.

de duurste spelers aller tijden:

Speler Van Naar Bedrag
Neymar Barcelona PSG 222 miljoen
Kylian Mbappé AS Monaco PSG 180 miljoen
Ousmane Dembélé Borussia Dortmund Barcelona 140 miljoen
Philippe Coutinho Liverpool Barcelona 135 miljoen
Joao Félix Benfica Atlético Madrid 127,2 miljoen
Enzo Fernández Benfica Chelsea 121 miljoen
Antoine Griezmann Atlético Madrid Barcelona 120 miljoen
Jack Grealish Aston Villa Manchester City 117,5 miljoen
Cristiano Ronaldo Real Madrid Juventus 117 miljoen
Eden Hazard Chelsea Real Madrid 115 miljoen
Romelu Lukaku Internazionale Chelsea 113 miljoen
Paul Pogba Juventus Manchester United 105 miljoen
Jude Bellingham Borussia Dortmund Real Madrid 103 miljoen
Gareth Bale Tottenham Hotspur Real Madrid 101 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.