Ritueel of niet, zo verklein je als keeper je doel letterlijk

Reacties
Ritueel of niet, zo verklein je als keeper je doel letterlijk
© Twitter
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Patrik Gunnarsson heeft een onorthodoxe manier gevonden om zijn doel schoon te houden. De IJslandse keeper van het Noorse Viking FK maakt zijn doel gewoon wat kleiner, letterlijk.

In de thuisduels met Jerv en HamKam voerde hij zijn kunstje uit. Nadat de arbitrage de laatste controle had uitgevoerd, schopte en duwde hij de palen op het kunstgras wat dichter naar elkaar toe. Het scheelde zo'n vijftien tot twintig centimeter.

Gunnarsson wil niets weten van een dubieuze actie. Hij houdt zich van de domme. 'Het is gewoon een ritueel dat ik voor een wedstrijd heb. Het geeft me een goed gevoel. Meer dan dat is het niet. Ik schop alleen een beetje tegen de palen.'

Onschuldig ritueel of niet, het zorgt voor ophef  in het Noorse voetbal. Voor Gunnarsson is het niet de eerste keer dat hij vanwege een bijzondere actie in de schijnwerpers komt te staan. In november smeerde hij een teamgenoot met een schwalbe een rode kaart aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.