Excuses en zelfspot na gênant incident tussen Noorse ploeggenoten

Reacties

Viking FK raapt de scherven bijeen na het gênante voorval van zondagavond. Ploeggenoten Patrik Sigurdur Gunnarsson en David Brekalo kregen het aan de stok in de slotfase van het duel met Kristiansund, waarna laatstgenoemde een rode kaart kreeg.

Excuses en zelfspot na gênant incident tussen Noorse ploeggenoten
Kristiansund
Kristiansund
2 - 3
Viking FK
Viking FK

Viking, uitkomend op het hoogste niveau in Noorwegen, had juist een indrukwekkende comeback voltooid: de bezoekers zetten een 2-1 achterstand in de extra tijd om in een 2-3 voorsprong. In de 95ste minuut ging het alsnog bijna mis na een misverstand tussen doelman Gunnarsson en verdediger Brekalo. De spanning werd het duo daarna te veel.

Gunnarsson liep scheldend op zijn ploeggenoot af en Brekalo was daar niet van gediend. Hij gaf zijn eigen keeper twee keer een duw tegen zijn borst. Bij de tweede duw ging Gunnarsson als een stervende zwaan naar de grond, acterend alsof hij in zijn gezicht was geraakt. Scheidsrechter Kristoffer Hagenes trok hierop een directe rode kaart voor Brekalo.

Tekst gaat verder onder video

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de studio van tv-programma Fotball Direkte konden ze hun ogen niet geloven. 'Dit is het ziekste dat ooit heb gezien. Hij naait zijn eigen ploeggenoot een rode kaart aan', concludeerde analyticus Bernt Hulsker. Viking-aanvaller Zlatko Tripic was door een blessure niet inzetbaar en sprak in de studio eveneens zijn verbazing uit: 'Dit ziet er heel lelijk uit. Het is ongelooflijk dom van allebei.'

De hoofdrolspelers trokken achteraf het boetekleed aan. 'Discussiëren met je ploeggenoten hoort bij het spel, maar we moeten van elkaar af blijven', zei Gunnarsson. 'Het was geen goede reactie van mij. Ik heb een fout gemaakt. Mijn excuses aan mijn teamgenoten, de staf, de club en alle fans. Ik moet hiervan leren', reageerde Brekalo bij Aftenbladet.

In de kleedkamer is de ruzie verder uitgesproken. De twee vechtersbazen poseerden zondagavond gebroederlijk met een een chocoladereep van het merk Smil - wat Noors is voor glimlach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Viking FK
Meer over Viking FK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.