Bizar moment: keeper smeert ploeggenoot rode kaart aan met schwalbe

Een tegenstander een rode kaart aansmeren met een schwalbe: dat zien we helaas wel vaker. Maar een speler die er met een fopduik voor zorgt dat een medespeler wordt weggestuurd, dat is toch wel vrij uniek. Het gebeurde deze zondag op het hoogste niveau van Noorwegen.

Het duel tussen Kristiansund en Viking was een ware rollercoaster. De thuisploeg stond tot twee minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong, maar keek in blessuretijd opeens tegen een 2-3 achterstand aan. De spanning was groot en bij Viking verloor men de rust. Doelman Patrik Sigurdur Gunnarsson en verdediger David Brekalo kregen het met elkaar aan de stok.

Gunnarsson liep scheldend op zijn ploeggenoot af en Brekalo was daar niet van gediend. Hij gaf zijn eigen keeper twee keer een duw tegen zijn borst. Bij de tweede duw ging Gunnarsson als een stervende zwaan naar de grond, acterend alsof hij in zijn gezicht was geraakt. Scheidsrechter Kristoffer Hagenes trok hierop een directe rode kaart voor Brekalo.

Bekijk de beelden van het opmerkelijke moment hieronder. Kort na de uitsluiting van Brekalo werd de wedstrijd overigens beëindigd, waardoor Viking de drie punten mee naar huis nam (2-3).