De thuiswedstrijd tegen Lille stond bij Olympique Lyon vooral in het teken van de rentree van Memphis Depay. De hoge verwachtingen werden echter geen moment waargemaakt. Lyon ging pijnlijk onderuit en zakt steeds verder weg in de Ligue 1.

Olympique Lyonnais
0 - 1
Lille
Lille

Memphis ontbrak de laatste twee competitieduels vanwege een hamstringblessure, maar maakte dinsdagavond zijn langverwachte rentree. Met aanvoerdersband om de bovenarm loste hij al in de eerste minuut een waarschuwingsschot, maar echt imponeren kon Lyon daarna niet in de eerste helft.

Een tegenvaller voor de Franse topclub was bovendien het uitvallen van Youssouf Koné. De vleugelverdediger werd al in de 25ste minuut afgelost door Kenny Tete. Diezelfde Tete vond vlak na het betreden van het veld Memphis met een goede pass. De spits van Oranje vond met een schot uit de draai doelman Mike Maignan op zijn weg.

Toch was de grootste kans van de eerste helft voor Victor Osimhen, die Anthony Lopes knap redding zag brengen op zijn inzet. In de tweede helft was de pijp duidelijk leeg bij Memphis, die in de 66ste minuut naar de kant werd gehaald. Amper twee minuten later kreeg Lyon een flinke tegenvaller te verwerken.

Na een goede kaats van Osimhen schoof Jonathan Ikoné de bal achter de kansloze Lopes. Met verse krachten Houssem Aouar, die Memphis verving, en Moussa Dembélé probeerde Lyon de 1-1 te forceren, maar echt grote kansen bleven uit. Zo staat Lyon op basis van verliespunten inmiddels elfde in de Ligue 1 en is de club niets opgeschoten met het ontslag van Sylvinho. Lille klimt door de zege naar plek vier.