Memphis bezorgt Olympique Lyon prettige opsteker

Reacties

Olympique Lyon kan dinsdag weer een beroep doen op Memphis Depay. De aanvaller miste de laatste vier duels van zijn club vanwege een blessure, maar keert voor het duel met Lille terug in de wedstrijdselectie.

Memphis bezorgt Olympique Lyon prettige opsteker
© Pro Shots

Uitgerekend in de week dat Memphis werd benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Olympique Lyon, kreeg de club een domper te verwerken. De Nederlander was na een hamstringblessure afgereisd naar Oranje, waar hij uit voorzorg ontbrak tegen Noord-Ierland. Een paar dagen later tegen Estland moest Memphis zich halverwege noodgedwongen laten vervangen.

Memphis had opnieuw last van zijn hamstring gekregen en na onderzoek in Lyon werd duidelijk dat de wedstrijden tegen OGC Nice en Strasbourg voor hem niet haalbaar waren. Dat zorgde voor de nodige ergernis bij trainer Rudi Garcia, al zal die woede wel wat afgenomen zijn omdat Lyon uiteindelijk beide wedstrijden met 2-1 won. In de Champions League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg, waarin Memphis ook ontbrak, werd teleurstellend verloren (2-0).

Dinsdag kan Memphis in de thuiswedstrijd tegen Lille zijn rentree maken. Hij was dit seizoen goed voor zeven doelpunten in tien Ligue 1-duels. In de Champions League loopt hij met vier treffers in vier wedstrijden zelfs één op één. Ook Kenny Tete, afgelopen weekend nog basisspeler tegen Strasbourg, maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel met Lille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.