Irritatie Lyon neemt toe: CL-veelvraat Memphis mist cruciaal duel

Reacties

Bij Olympique Lyon zullen ze de komende dagen nog wel een paar keer stevig balen van de handelswijze van het Nederlands elftal. Memphis Depay moet namelijk ook de cruciale Champions League-ontmoeting met Zenit Sint-Petersburg missen, vanwege de blessure die hij tijdens de interlandperiode zou hebben opgelopen.

Irritatie Lyon neemt toe: CL-veelvraat Memphis mist cruciaal duel
© Pro Shots
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
2 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Er was de afgelopen maand van alles te doen rondom Memphis. De aanvaller was op 2 november goud waard voor Lyon, door twee keer te scoren tijdens de 2-3 zege bij Toulouse. Een paar dagen later was hij ook trefzeker in de Champions League-zege op Benfica (3-1), maar daarna haakt hij af met een hamstringblessure. Hij moest zodoende de 2-1 nederlaag bij rivaal Olympique Marseille laten schieten.

Memphis meldde zich desondanks bij Oranje, al sloeg hij tijdens de afgelopen interlandperiode de voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd (de 0-0 bij Noord-Ierland, waardoor Nederland zich plaatste voor het EK) over. Tegen Estland (5-0 winst) kwam hij daarna wél een helft in actie, maar daar was Lyon behoorlijk pissig over.

Trainer Rudi Garcia sprak voorafgaand aan het afgelopen speelweekeinde namelijk: 'Hij is geblesseerd geraakt. Hij speelde mee in een wedstrijd waarvoor hij niet geselecteerd had hoeven worden. Dat laat een gebrek aan respect zien richting Olympique Lyon. Voor ons is het enorm spijtig. Of ik hierdoor geïrriteerd ben? Ja, hoe zou ik dat niet kunnen zijn?' Die irritatie richting Oranje zal nu alleen maar groeien, aangezien Memphis nu een regelrechte kraker mist. Lyon heeft drie punten meer dan Zenit, de belangrijkste concurrent voor een plek in de knock-outfase van het miljardenbal.

De absentie van Memphis (die benoemd is tot vaste aanvoerder van Lyon) is een regelrechte aderlating voor Lyon. Hij was dit seizoen in tien competitieduels al zeven keer trefzeker, terwijl hij ook in álle vier de CL-groepsduels trefzeker was. Naast zijn doelpunt in het thuisduel met Benfica scoorde hij ook tijdens de onderlinge wedstrijd in Portugal (1-1), tijdens het thuisduel met Zenit (1-1) en op bezoek bij RB Leipzig (0-2 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.