Garcia maakt Memphis eerste aanvoerder en uit woede richting Oranje

Reacties

Memphis Depay is benoemd tot eerste aanvoerder van Olympique Lyon. De aanvaller zal de rest van het seizoen de band om de arm krijgen, nadat zijn trainer Rudi Garcia de voorbije weken experimenteerde door iedere wedstrijd een andere speler aanvoerder te maken.

Garcia maakt Memphis eerste aanvoerder en uit woede richting Oranje
© Pro Shots

Donderdag bevestigde Garcia tijdens een persconferentie van Lyon dat hij zijn keuze inmiddels heeft gemaakt. 'Memphis zal aanvoerder blijven. De anderen die aan bod zijn gekomen waren voor mij eveneens kandidaat, maar Memphis steekt er qua motivatie en sportieve capaciteiten bovenuit. Hij is bovendien begonnen met Franse les om de taal machtig te worden', legde Garcia uit.

Zaterdag zal Memphis echter niet op het veld te bewonderen zijn, wanneer Lyon op eigen veld de degens kruist met OGC Nice. 'Hij is geblesseerd geraakt', mopperde Garcia donderdag, verwijzend naar het optreden van de aanvaller bij Oranje tegen Estland. In die wedstrijd stond hij in de basis, maar moest hij in de rust afhaken met een spierblessure.

Memphis ging al met hamstringklachten de interlandperiode in en miste de eerste wedstrijd tegen de Noord-Ieren nog, maar werd daarna wel opgesteld tegen Estland. Zijn trainer vindt het van weinig fatsoen getuigen van Nederlandse kant. 'Hij speelde mee in een wedstrijd waarvoor hij niet geselecteerd had hoeven worden. Dat laat een gebrek aan respect zien richting Olympique Lyon. Voor ons is het enorm spijtig. Of ik hierdoor geïrriteerd ben? Ja, hoe zou ik dat niet kunnen zijn?', aldus Garcia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.