Garcia laat aanvoerdersband niet bij Memphis en eist meer van Traoré

Reacties

Twee weken geleden deed Rudi Garcia zijn intrede bij Olympique Lyon, als derde gezicht voor de groep in een halfjaar tijd. Zijn nieuwe club zwalkt door de herfst en staat op dit moment dertiende, maar Garcia hoopt snel de formule te hebben gevonden om de club hogerop te helpen.

Garcia laat aanvoerdersband niet bij Memphis en eist meer van Traoré
© Pro Shots

'Er zijn spelers die op basis van geleverde prestaties bij de groep zitten en anderen die er nieuw bij zijn gekomen', zegt Garcia over de vaste kern die hij nu samenstelt. 'Maar we rekenen op iedere speler. We hebben heel veel wedstrijden te spelen, dus we stappen niet steeds met dezelfde elf namen het veld op.'

In de eerste wedstrijd onder Garcia's leiding speelde Lyon gelijk tegen Dijon, gevolgd door een nederlaag tegen Benfica in het Champions League-toernooi. Afgelopen weekend was de eerste zege een feit, toen het op eigen veld 2-0 werd tegen Metz.

'De lach is terug op de gezichten en het vertrouwen keert terug. We hebben twee keer ons doel schoongehouden en hebben laten zien dat je heel aanvallend kunt voetballen, zonder een doelpunt tegen te krijgen', constateert Garcia, tegen wiens komst veel weerstand bestond bij een deel van de fans van Lyon.

Helemaal thuis is hij nog niet, zegt de man die Lille in 2011 tot kampioen van Frankrijk kroonde. 'Ik moet de club nog beter leren kennen dan nu het geval is. Het is hier heel goed georganiseerd, zoals ik al verwachtte. Dit is één van de grootste clubs in Frankrijk, maar er wacht nog veel werk om alles hier te doorgronden.'

Garcia weet ook nog niet wie zijn eerste aanvoerder zal zijn, de rest van dit seizoen. Tegen Dijon wees hij Marcelo aan, daarna droeg Anthony Lopes de band en afgelopen weekend viel Memphis de eer te beurt.

Memphis luisterde die speciale gelegenheid op met een doelpunt, maar is mogelijk niet de man die de ploeg voortaan iedere wedstrijd voorgaat naar het veld. 'Tegen Toulouse (zaterdag, red.) kies ik voor Jason Denayer als aanvoerder', zegt Garcia. 'Ik vorder met mijn ideeën over het aanvoerderschap, maar ben er nog niet helemaal uit. Ik geef mezelf daar nog een aantal wedstrijden voor.'

Of ook Bertrand Traoré in aanmerking komt voor de band, blijft afwachten. Garcia sprak kort na binnenkomst met de Burkinees, die dit seizoen nog niet zichzelf is. Scoren lukte hem nog niet, terwijl het vorig seizoen zeven keer raak was voor de aanvaller.

'Toen ik als trainer van Olympique Marseille tegenover hem stond, bezorgde hij me een bak ellende. Ik heb hem gezegd dat hij tot de beste spelers van Lyon behoort en ik verwacht dan ook méér van hem. Hij begreep de boodschap en heeft deze week zeer goed getraind. Hij was de beste van allemaal', zegt Garcia tevreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.