Lyon vervolgt opmars ondanks echte spitsengoal Dolberg

Onder toeziend oog van Memphis Depay heeft Olympique Lyon zaterdag gewonnen van OGC Nice. De thuisploeg speelde een uur met tien man, maar trok de overwinning over de streep.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Nice
Nice

Memphis zat dus niet bij de selectie. De vaste aanvoerder van Lyon had te veel last van een hamstringblessure, die hem al langer teistert. Trainer Rudi García was er dan ook bepaald niet blij mee dat de aanvaller dinsdag een helft meedeed bij het Nederlands elftal tegen Estland.

Vanaf de tribune zag Memphis dat Lyon het ook zonder hem kan. Binnen een half uur stond de ploeg al met 2-0 voor via doelpunten van Jeff Reine-Adélaïde en Moussa Dembélé (penalty). De rode kaart van rechtsback Marçal in de 34ste minuut maakte het ineens toch weer een stuk lastiger voor de thuisploeg. De Fransman gaf het begrip gevaarlijk spel een nieuwe dimensie met zijn karatetrap tegen het hoofd van Hichem Boudaoui, al leek hij wel voor de bal te gaan.

Nice was echter niet bij machte om het de gastheren echt moeilijk te maken. Pas in de 78ste minuut viel de aansluitingstreffer via Kasper Dolberg. De Deen kwam goed voor zijn man en plaatste een lage voorzet van Patrick Burner in de verre hoek: 2-1. Het was alweer even geleden dat Dolberg scoorde voor Nice, zijn vorige treffer dateerde van eind september. Even later pakte Burner zijn tweede gele kaart en was het numerieke evenwicht weer hersteld.

Lyon hield met tien tegen tien stand en boekt zo de derde zege in zijn laatste vier wedstrijden. De ploeg van Memphis en Kenny Tete, die overigens niet bij de selectie zat, doet daardoor uitstekende zaken op de ranglijst van de Ligue 1. Het verschil met nummer twee Olympique Marseille bedraagt nog maar drie punten.