Reijnders en Koopmeiners helpen hun ploegen richting de winst

Reacties

AC Milan heeft woensdagavond gewonnen op bezoek bij Cagliari. Tijjani Reijnders speelde een belangrijke rol bij het wegpoetsen van de achterstand. Ook Atalanta Bergamo won met Nederlandse inbreng: Teun Koopmeiners tekende bij de zege bij Hellas Verona voor het enige doelpunt.

Reijnders en Koopmeiners helpen hun ploegen richting de winst
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
1 - 3
AC Milan
AC Milan

Voor Milan, met dus opnieuw een basisplek voor Reijnders, was de openingsfase op Sardinië lastig. De Rossoneri kwamen wel tot doelpogingen, maar tegen de defensie met Reijnders' gewezen AZ-maatje Pantelis Hatzidiakos was het lastig om tot schoten op doel te komen. Na een half uur werd het nog gekker: de ploeg van Claudio Ranieri nam brutaal de leiding. Zito Luvumbo scoorde met een krachtig schot.

Het was een tijdige wekdienst voor de bezoekers uit Milaan. Christian Pulisic haalde de achterlijn, de Amerikaan legde terug en Noah Okafor mocht uiteindelijk intikken. Op slag van rust was er een mooie bijrol voor Reijnders bij de 1-2. De Zwollenaar zette voor, Fikayo Tomori benutte de rebound nadat de Cagliari-doelman Reijnders' inzet maar moeizaam controleerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op het uur bereikte Milan een veilige marge. Pulisic legde terug, Ruben Loftus-Cheek schoot hard en strak binnen. Daarmee was de zaak wel bekeken, Milan speelde rustig uit en komt op vijftien punten uit zes wedstrijden, stadgenoot Internazionale heeft er ook vijftien, maar speelt later op woensdagavond zijn zesde Serie A-wedstrijd. Cagliari is met twee puntjes uit zes potjes laatste.

Hellas Verona
Hellas Verona
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Atalanta, met Marten de Roon en Koopmeiners aan de aftrap, had in Verona al binnen het kwartier de voorsprong te pakken. De Roon gaf een pass, Mario Pasalic kwam met een handig overstapje en Koopmeiners kon van dichtbij binnenschuiven. Die stand haalde de rust, en in het tweede bedrijf, met Hans Hateboer als invaller erbij, ging La Dea op zoek naar meer.

Dat kwam er niet, dus Koopmeiners bleek met zijn vroege goal de matchwinner, ook omdat Charles De Ketelaere een bijna niet te missen kans op 0-2 toch niet op doel afwerkte. Daarmee komt de ploeg op de vierde plaats te staan met twaalf punten uit zes wedstrijden. Zondag wacht een grote afspraak: Juventus komt naar het Gewiss Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslag:

Wo 27 sep. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.