Record én bijzondere blessure Kane bij eenvoudige zege Bayern

Reacties

Bayern München heeft zaterdag vrij simpel afgerekend met hekkensluiter SV Darmstadt. Met Matthijs de Ligt in de basis won de nummer twee van de Bundesliga mede dankzij een recordtreffer van Harry Kane. Voormalig PSV'er Yorbe Vertessen maakte zijn eerste doelpunt voor Union Berlin.

Record én bijzondere blessure Kane bij eenvoudige zege Bayern
© Pro Shots
Darmstadt 98
Darmstadt 98
2 - 5
Bayern München
Bayern München

Bayern boekte vorige week een monsterzege op FSV Mainz 05 en hoopte tegen Darmstadt de positieve vibe vast te houden. Der Rekordmeister kreeg echter na een klein half uur een onverwachte tegenvaller te verwerken. Darmstadt had tot die tijd nauwelijks iets in te brengen, maar kwam via Tim Skarke op 1-0. Na een sterke individuele actie van Mathias Honsak schoof Skarke de bal tussen de benen van De Ligt door langs Manuel Neuer.

De achterstand werd vrij snel ongedaan gemaakt door Musiala, die knap werd bediend door Aleksandar Pavlovic. Nog voor de rust maakte Kane de 1-2. De topscorer van de Bundesliga kopte in de extra tijd van de eerste helft zijn 31ste competitiedoelpunt van het seizoen binnen. Kane deelde het doelpuntenrecord van meest trefzekere speler in een debuutseizoen in de Bundesliga eerst nog met Uwe Seeler, maar laat de voormalig topschutter van HSV nu achter zich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blessure Kane
Bayern ontsnapte snel na de goal van Kane nog aan de 2-2 toen Oscar Vilhelmsson tegen de lat schoot. Na ruim een uur wisten de bezoekers verder afstand te nemen van Darmstadt. Musiala speelde zichzelf behendig vrij tussen Darmstadt-verdedigers en schoot door de benen van doelman Marcel Schuhen raak. Musiala was een kwartier voor tijd ook betrokken bij de 1-4. De Duits international verzorgde de assist bij de schuiver van de ingevallen Serge Gnabry.

Kane moest kort daarna geblesseerd naar de kant. De topscorer van Bayern belandde hard tegen de paal van het doel van Darmstadt en werd daarna vervangen door Eric Maxim Choupo-Moting. In de extra tijd werd er nog twee keer gescoord: Mathys Tel maakte de vijfde voor Bayern en Vilhelmsson de 2-5 voor Darmstadt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.