Vertessen met eerste goal én een assist goud waard voor Union Berlin

Yorbe Vertessen heeft zich zaterdagmiddag van zijn beste kant laten zien bij Union Berlin. De voormalig PSV'er opende de score én gaf de assist op de 2-0 in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Werder Bremen.

Union Berlin
2 - 1
Werder Bremen

Vertessen stapte in januari van PSV over naar Union, waar hij vooral weer veel aan spelen toe wilde komen. De Belg kreeg echter ook in Berlijn een reserverol en sprak daar onlangs nog zijn teleurstelling over uit. Kort na het interview dat hij gaf aan Kicker mocht Vertessen starten tegen VfB Stuttgart (2-0 nederlaag) en ook zaterdag tegen Werder Bremen had hij een basisplaats.

In deze thuiswedstrijd liet Vertessen zijn voeten spreken. Vijf minuten in de tweede helft maakte hij zijn eerste doelpunt in Duitse dienst, door vanuit het strafschopgebied hard binnen te schieten, nadat een voorzet van Robin Gosens maar half was onderschept (zie video hieronder). Kort daarna was Vertessen ook direct betrokken bij de 2-0, met een assist op Brenden Aaronson. Dat was zijn tweede assist voor Union Berlin tot dusver.

Werder bracht de spanning nog terug door de 2-1 van Mitchell Weiser, maar Union Berlin hield stand in het restant van de wedstrijd. Met de overwinning op Werder Bremen lijkt Union Berlin de degradatiezorgen definitief achter zich te laten. Zo koos Vertessen het juiste moment om op te staan. Hij speelt deze zaterdag zijn zevende wedstrijd in de Bundesliga, zijn derde als basisspeler.

FSV Mainz 05
2 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Mainz moest thuis winnen van VfL Bochum om nog uitzicht te houden op lijfsbehoud in de Bundesliga. Sepp van den Berg begon in de basis bij Mainz. Zijn ploeggenoot Jonathan Burkardt opende vlak voor rust de score vanaf de strafschopstip. Burkardt kopte twintig minuten voor tijd ook de 2-0 binnen voor Mainz. De thuisploeg verkleint door de overwinning het gat met nummer vijftien Bochum (en de veilige zone) tot zes punten.

VfL Wolfsburg
1 - 3
FC Augsburg
FC Augsburg

Augsburg won de afgelopen drie competitiewedstrijden en wilde de opmars voortzetten met een zege bij VfL Wolfsburg. Patrick Wimmer hielp Wolfsburg vroeg op voorsprong, maar benadeelde zijn team laat in de eerste helft met een directe rode kaart. De Oostenrijker moest eraf na het neerhalen van Kevin Mbabu, die op keeper Pavao Pervan af kon gaan.

Via Arne Maier profiteerde Augsburg nog voor de pauze van de overtalsituatie. In de tweede helft bracht de Kroaat Kristijan Jakic de bezoekers, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, op voorsprong. Jakic was zo'n tien minuten voor tijd ook verantwoordelijk voor de 1-3 met een uithaal van afstand. Door de vierde zege op rij klimt Augsburg naar de zevende plaats.

Heidenheim
Heidenheim
1 - 1
Borussia Mönchengladbach

Na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen derdeklasser FC Saarbrücken wilde Borussia Mönchengladbach de rug rechten in het uitduel met FC Heidenheim. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong. Robin Hack schoot de 0-1 binnen. Heidenheim knokte zich na ruim een uur weer terug in de wedstrijd via Eren Dinkci en daarna werd er niet meer gescoord. Heidenheim blijft door het punt elfde, Mönchengladbach twaalfde.