Vertessen teleurgesteld met reserverol: 'Tijd voor meer speelminuten'

Reacties

Yorbe Vertessen verliet PSV eind vorige maand na een slepende transferzaak. Bij Union Berlin hoopte de vlugge aanvaller meer aan spelen toe te komen dan bij de Nederlandse koploper. Dat is tot dusver niet uitgekomen, en dat zit de Belg dwars.

Vertessen teleurgesteld met reserverol: 'Tijd voor meer speelminuten'
© Pro Shots

Dat heeft hij verteld in een interview met Kicker. 'Ik voel me goed bij Union, al heb ik misschien wat meer aanpassingsproblemen dan anderen. Ik ben hierheen gekomen om meer te spelen dan in Eindhoven. Dat het aan het begin nog niet lukte, was voor mij niet zo'n probleem. Maar nu is het wel tijd om meer minuten te gaan maken, om in de basis te komen. We zullen zien hoe de trainer beslist, ik wil het team gewoon helpen. Nu ben ik een beetje teleurgesteld dat ik niet zo veel speel.'

De Vlaming werd ook gevraagd naar de verschillen tussen PSV en Union. 'Bij Union vormen de spelers meer een eenheid. Bij PSV had je meer kleine groepjes, dat is het grootste verschil dat ik in de afgelopen weken heb gemerkt. Veel andere dingen zijn ook hetzelfde', sprak Vertessen, die ook nog even inging op de aparte ontknoping van zijn transferverhaal.

Vertessen was al in Berlijn toen Noa Lang geblesseerd raakte en PSV hem eigenlijk toch liever wilde houden. De Belg hield voet bij stuk en kreeg zijn transfer. Hij vertelt nu zijn versie van het verhaal. 'Ik heb veel berichten gehad dat ik in Eindhoven moest blijven, maar ik wilde na de medische keuring in Berlijn blijven en denk dat ik dat duidelijk gecommuniceerd heb. Het was ook raar geweest om terug te gaan, ik had al afscheid genomen van iedereen.'

Union Berlin
Union Berlin
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Union staat elf wedstrijden voor het einde veertiende in de Bundesliga, vrij onderaan in een behoorlijk grote middenmoot en met een duidelijke marge richting de ploegen onderin. De volgende tegenstander is niet de minste: Borussia Dortmund komt naar de Alten Försterei.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.