Duitsland

VfL Wolfsburg - FC Augsburg

De wedstrijd tussen Wolfsburg en Augsburg in het Volkswagen Arena is zaterdag in 1-3 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Augsburg nu vier overwinningen achter elkaar heeft behaald in de Bundesliga. Eén speler van Wolfsburg kreeg een rode kaart. De thuisploeg nam een vroege voorsprong, toen Patrick Wimmer scoorde na 9 minuten, op aangeven van Maxence Lacroix. Na een overtreding in de 45ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Wimmer van Wolfsburg met rood van het veld. Augsburg maakte gelijk net voor het fluitsignaal toen Arne Maier scoorde, met een assist van Rubén Vargas. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Kristijan Jakic Augsburg op voorsprong na een assist van Phillip Tietz. In de 79ste minuut deed Jakic de tegenstander nogmaals pijn na een assist van Arne Engels, en vergrootte de voorsprong voor Augsburg. Augsburg draaide daarmee de rollen om. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-1. Het was de elfde wedstrijd op rij voor Wolfsburg dat er niet gewonnen werd. Wolfsburg heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Augsburg vier overwinningen en één nederlaag heeft. . Jeffrey Gouweleeuw (Augsburg) speelde het hele duel. Wolfsburg heeft 25 punten en staat op de veertiende plek, terwijl Augsburg met 35 punten de zevende positie inneemt. In de volgende wedstrijd gaat Wolfsburg op zaterdag 30 maart om 15.30 uur op bezoek bij Werder Bremen. Augsburg speelt zondag 31 maart om 15.30 uur thuis tegen Köln.