Real Sociedad doet gouden zaken met EK-blikvanger Isak

Reacties

Alexander Isak is bij Real Sociedad met een nieuw contract beloond voor zijn sterke prestaties. De 21-jarige Zweed is nu tot medio 2026 verbonden aan de subtopper uit La Liga.

Real Sociedad doet gouden zaken met EK-blikvanger Isak
© Pro Shots

Het nieuws over het nieuwe contract is twee dagen na de uitschakeling van Zweden op het EK naar buiten gebracht. Tijdens dat eindtoernooi maakte Isak als eerste spits van Zweden opnieuw indruk. Hij was balvast en dreigend, maar kon zichzelf niet belonen met een doelpunt. Wel gaf hij twee assists.

Isak heeft zich bij Sociedad sterk ontwikkeld. Hij scoorde vorig seizoen in 34 optredens liefst zeventien keer in La Liga, waarmee de jongeling als zesde eindigde op de Spaanse topscorerslijst. Met Isak heeft de nummer vijf van het vorige La Liga-seizoen een goudhaantje in handen. Door de contractverlenging heeft Sociedad ook een sterke onderhandelingspositie bij mogelijke transferonderhandelingen. De terugkoopoptie (dertig miljoen euro) die Borussia Dortmund had op Isak is niet langer geldig.

Isak verliet Zweden begin 2017 om bij Dortmund aan de slag te gaan en hij maakte in de eerste helft van 2019 grote indruk als huurling bij Willem II. In de zomer daarna werd het talent door de Duitse topclub voor vijftien miljoen euro verkocht aan Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.