Dortmund en Sociedad praten over terugkoopoptie Isak

Reacties

De banden tussen Alexander Isak en Borussia Dortmund worden definitief verbroken. De Duitse club is met Real Sociedad in gesprek over de terugkoopclausule van de Zweedse spits.

Dortmund en Sociedad praten over terugkoopoptie Isak
© Pro Shots

Isak vertrok in 2019 bij Borussia Dortmund om na een periode als huurling bij Willem II onderdak te vinden bij Real Sociedad. De Spaanse club betaalde ruim zes miljoen euro voor de spits, waarbij BVB in de onderhandelingen een terugkoopoptie bedong.

Die optie werd weer interessant omdat Dortmund met de gedachte speelde Isak te halen als stand-in voor Erling Haaland. De afgesproken dertig miljoen euro heette daarbij geen onoverkomelijk probleem te zijn. Real Sociedad wilde echter af van deze optie aangezien de Baskische club juist een toekomst bouwt op Isak.

De vrees voor een ongewenst vertrek van de Zweed is naar het zich laat aanzien binnenkort verdwenen. Dortmund zal tegen betaling van enkele miljoenen afzien van de terugkoopoptie. 'Beide clubs werken aan een gezamenlijke oplossing', zegt technisch directeur Michael Zorc tegen Sport1. 'We zijn op de goede weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.