Real Madrid behoudt via prachtige goals foutloze status

Real Madrid heeft ook de zevende wedstrijd van het seizoen omgezet in winst. Tegen Real Mallorca ging het in eerste instantie moeizaam, maar via mooie doelpunten werd in eigen huis de winst toch gepakt.

© Proshots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Real Mallorca

Met 33 graden Celsius was het warm in de Spaanse hoofdstad, maar Real Madrid moest serieus aan de bak om Real Mallorca van zich af te slaan. Vedat Muriqi kopte tien minuten voor rust binnen voor de verrassende voorsprong van de uitclub.

Nog voor rust rechtte Real Madrid de rug en dat deed de club via Federico Valverde. Hij dribbelde het hele veld over om het vervolgens schitterend af te maken voor de 1-1. Zo was de blik gericht op Eden Hazard, maar stal iemand anders de show. Hazard kreeg tegen Real Mallorca zijn eerste basisplaats in 231 dagen, maar stelde teleur in de 59 minuten die hij uiteindelijk meevoetbalde.

Hazard zat zo'n tien minuutjes op de bank toen Real Madrid voor het eerst op voorsprong kwam. De Braziliaanse klik tussen Rodrygo en Vinícius Júnior kwam twintig minuten voor tijd tot uiting, eerstgenoemde legde af na een knappe individuele actie en liet zijn landgenoot voor de vierde competitiewedstrijd op rij scoren. Rodrygo kwam daarna zelf ook tot scoren, waarna Antonio Rüdiger voor een slotakkoord zorgde met zijn eerste goal in Madrileense dienst.

Door de zege gaat Real Madrid weer over Barcelona heen, De Koninklijke is als enige nog foutloos in La Liga. RB Leipzig (Champions League) en Atético Madrid (La Liga) zijn de komende tegenstanders van Real Madrid.