RB Leipzig kan ondanks blunder Hertha-doelman titel vergeten

RB Leipzig en Hertha BSC hebben elkaar woensdagavond in een vermakelijk duel in evenwicht gehouden. De thuisploeg leed daardoor opnieuw puntenverlies in de strijd om de bovenste plekken en lijkt de titel in de Bundesliga te kunnen vergeten, terwijl de club uit Berlijn zich weer wat minder zorgen hoeft te maken.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Hertha, dat tijdens de coronacrisis onder leiding kwam van Bruno Labbadia, kende een uitstekende herstart van de Bundesliga met overwinningen tegen 1899 Hoffenheim (0-3) en stadgenoot Union Berlin (4-0). Het begin in Leipzig was veelbelovend. Al na negen minuten openden de bezoekers de score. De vrijstaande Marko Grujic tikte de bal binnen uit een hoekschop van Marvin Plattenhardt: 0-1.

Leipzig, dat afgelopen weekend nog met 0-5 won bij FSV Mainz 05, had het lastig tegen de club uit Berlijn. Een kwartier na de openingstreffer kwam de thuisploeg wel langszij. Dat was te danken aan Lukas Klostermann, die de bal bij de eerste paal knap raak kopte na een corner van Christopher Nkunku. Hertha had geen verdedigers bij de palen staan en doelman Rune Jarstein kon enkel toekijken. De bezoekers kregen voor rust nog twee mogelijkheden op een nieuwe voorsprong, maar die kwam er niet meer.

Hertha begon ook goed aan de tweede helft, maar een vroege goal bleef deze keer uit. Grote mogelijkheden waren er ook niet te noteren, terwijl Patrik Schick een mislukte poging tot een omhaal waagde. Vervolgens kreeg Leipzig een flinke tik toen Marcel Halstenberg voor een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Bastian Dankert. Zo moest de thuisploeg verder met tien man.

Trainer Julian Nagelsmann voelde zich daarna genoodzaakt om invaller Angeliño een briefje mee te geven met tactische instructies. Toeval of niet, maar twee minuten later nam Leipzig de leiding. Hertha dacht er na een kans van de tegenstander uit te kunnen met een counter, maar raakte de bal kwijt. Via Timo Werner kreeg Schick de bal voor zijn voeten en de aanvaller haalde uit. Jarstein had de bal vast, maar kwam op de grond terecht en liet hem vervolgens weer los. Tot zijn eigen afgrijzen zag de doelman de bal over de lijn rollen.

Labbadia vond het na de 2-1 tijd voor actie en bracht Javairô Dilrosun en Krzysztof Piatek voor Vladimir Darida en Dodi Lukebakio. Piatek maakte met nog tien minuten te spelen de 2-2. Matheus Cunha ging over het been van Ademola Lookman en Dankert gaf een strafschop. De Poolse spits nam plaats achter de bal en schoot raak voor de gelijkmaker. Hertha had na de wissels het betere van het spel, maar een ultieme beloning in de vorm van de 2-3 kwam er niet meer.

Labbadia kreeg bij Hertha de taak om de club te behoeden voor degradatie en dat lukt tot nu toe goed. Hoewel de concurrentie nog in actie moet komen, bedraagt de voorsprong op plek zestien nu elf punten. Leipzig verzuimde om verder uit te lopen op achtervolgers Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. De titel in de Bundesliga is met een achterstand van negen punten op Bayern München heel ver weg voor Leipzig. De koploper won dinsdag met 0-1 bij Borussia Dortmund.