Nederlandse combinatie helpt HSV naar promotieplek in 'tennisballen-pot'

Reacties

Hamburger SV heeft zaterdagavond aan de hand van Immanuël Pherai en Ludovit Reis een belangrijke overwinning geboekt in de 2. Bundesliga. Op bezoek bij Hertha BSC lag het duel lang stil vanwege tennisballen die uit het publiek werden gegooid, daarna barstte de actie ook binnen de lijnen los.

Nederlandse combinatie helpt HSV naar promotieplek in 'tennisballen-pot'
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 2
Hamburger SV
Hamburger SV

Er was nog niet bijzonder veel gebeurd in Berlijn, toen fans in de tweede helft massaal tennisballen op het veld gooien. Het was een protestactie tegen een investeringsplan van de Deutsche Fussball Liga (DFL), in de eerste helft gebeurde het ook al. Het duel lag in totaal twintig minuten stil, maar kort na de hervatting in de tweede helft ging het los. Miro Muheim scoorde namens HSV, enkele minuten later deed Haris Tabakovic wat terug namens de thuisclub.

Lang leek het bij een gelijkspel te blijven, daar dacht invaller Reis anders over. De middenvelder met een verleden bij FC Groningen en Barcelona stond nog geen twee minuten in het veld toen hij op aangeven van landgenoot Pherai (ex-AZ, ex-Borussia Dortmund en ex-PEC Zwolle) hard raak kopte voor de beslissing.

Door de zege profiteert HSV van het eerdere puntenverlies van Holstein Kiel en komt het op de tweede plaats van de 2. Bundesliga terecht. Aan het einde van het seizoen geeft die plek recht op directe promotie naar de Bundesliga, de nummer drie gaat de play-offs in. Koploper FC St. Pauli staat vijf punten los.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.