Rangers werkt aan doelsaldo en tankt vertrouwen richting PSV

Reacties

Rangers heeft de generale repetitie voor het treffen met PSV eenvoudig gewonnen. St. Johnstone had weinig in te brengen tegen de ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst.

Rangers werkt aan doelsaldo en tankt vertrouwen richting PSV
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
4 - 0
St. Johnstone
St. Johnstone

Na overwinningen op Livingston (1-2) en Kilmarnock (2-0) wachtte Rangers in de derde speelronde een thuiswedstrijd tegen St. Johnstone, dat drie punten pakte in de eerste twee duels. Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer in de Schotse voetbalhoofdstad, maar de thuisclub verzuimde het krachtsverschil ook in de score uit te drukken. Het doelpunt van Malik Tillman na ruim een half uur was de enige treffer van de eerste helft.

Tillman, gehuurd van Bayern München, scoorde op aangeven van James Tavernier. De aanvoerder van Rangers is ook weer uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Nadat de rechtsback de voorbije jaargang goed was voor liefst negen doelpunten en dertien assists in competitieverband, staat de teller nu alweer op één doelpunt en een assist. Ook in de voorronde van de Champions League was hij al één keer trefzeker namens The Gers.

Na ruim een uur verdubbelde Antonio Colak de voorsprong na voorbereidend werk van Rabbi Matondo en in de slotfase liep Rangers via Scott Arfield en Tom Lawrence zelfs nog uit naar een 4-0 overwinning, waardoor Rangers nu negen punten heeft uit drie duels. Van Bronckhorst en zijn mannen zijn daardoor in ieder geval voor even koploper in Schotland, maar Celtic kan nog langszij komen. De aartsrivaal speelt zondag een uitwedstrijd tegen Kilmarnock.

Rangers plaatste zich dinsdag ten koste van Union Sint-Gillis voor de play-offs van de Champions League. Nadat de heenwedstrijd in België met 2-0 verloren werd, won de Schotse topclub een week later in eigen Ibrox Stadium met 3-0. Daardoor is de ploeg van Van Bronckhorst nog één horde verwijderd van een plek in de groepsfase van het miljardenbal. In de play-offs treft het PSV, dat dinsdag eerst op bezoek komt in Glasgow (aftrap 21.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.