Twee Nederlanders in Schots Elftal van het Jaar

Reacties

Het sterrenelftal van de Schotse Premiership heeft een Nederlands tintje. Doelman Kelle Roos en topschutter Kevin van Veen werden verkozen in het Elftal van het Jaar dat logischerwijs gedomineerd werd door kampioen Celtic.

Twee Nederlanders in Schots Elftal van het Jaar
© Pro Shots

Roos keepte sinds 2013 in Engeland, maar koos vorig jaar voor een transfer naar Aberdeen. Hij was een van de twee Nederlandse keepers die naar de club kwam, want Aberdeen huurde ook Jay Gorter van Ajax. Het was echter Roos die de concurrentiestrijd won, hij kwam in totaal tot 31 optredens in de competitie en verrichtte daarin 105 reddingen. Slechts één keeper kwam tot meer saves.

In de aanval van het elftal vinden we Van Veen terug, die voor Motherwell liefst 25 doelpunten maakte in het seizoen. Twintig keer was hij trefzeker in de reguliere competitie en in de play-offs vond hij nog eens vijfmaal het net. 'Hij zette een nieuw clubrecord neer door in elf opeenvolgende competitieduels te scoren', wordt er op de site van de Premiership geschreven. Voor de topscorerstitel kwam Van Veen twee doelpunten tekort op Kyogo Furuhashi van Celtic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI sprak met Van Veen over zijn wonderlijke seizoen.

Ook Roos kwam aan het woord in de VI, vorig jaar schreven we over zijn Engelse avontuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.