Celtic bekroont topseizoen met winst Schotse beker

Celtic heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de Schotse beker. De ploeg van Brendan Rodgers won The Old Firm van Rangers: 1-0.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor Celtic, maar Daizen Maeda vond Rangers-verdediger Leon Balogun op zijn weg. Bij Rangers, waar Cyriel Dessers vanzelfsprekend in de basis startte, was Fábio Silva daarna gevaarlijk. Zoals vrijwel alle Old Firms werd ook deze op het scherp van de snede gespeeld, maar spelers van beide ploegen kregen van de scheidsrechter weinig ruimte om ontoelaatbare fratsen uit te halen.

Een kwartier na rust leek Rangers de ban te breken. Een corner van James Tavernier belandde via de knie van Abdallah Sima in het doel, maar de VAR keurde de goal af omdat Joe Hart geduwd claimde te zijn. De arbitrage ging daarin mee. In de slotfase hinkten beide ploegen op twee gedachten. Een verlenging van dertig minuten naderde en daarom werden er geen onnodige risico's genomen.

Een verlenging kwam er niet, omdat Celtic in blessuretijd van de wedstrijd alsnog de winnende goal maakte. Daar ging een fout van Rangers-doelman Jack Butland aan vooraf. De doelman schatte een afstandsschot van invaller Paolo Bernardo verkeerd in en daar ging hij verkeerd mee om. In de negende minuut van de blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Celtic sluit het seizoen dus niet alleen af met de landstitel, maar ook met de Schotse FA Cup.