'Rampzalig' optreden De Vrij in Milanese derby, lof voor uitblinker Leão

Reacties

Inter-trainer Simone Inzaghi baalde van het optreden van zijn ploeg in de Milanese derby. AC Milan was zaterdagavond met 3-2 te sterk. In Italiaanse media moet Stefan de Vrij het ontgelden.

'Rampzalig' optreden De Vrij in Milanese derby, lof voor uitblinker Leão
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 2
Internazionale
Internazionale

Inter nam in San Siro al snel de leiding via Marcelo Brozovic, maar liet zich vervolgens aftroeven door Milan. Dat nam aan de hand van Olivier Giroud en uitblinker Rafael Leão het heft in handen en zette de achterstand om in een 3-1 voorsprong, die de kampioen van Italië ondanks een spannende slotfase niet meer weggaf.

'We maakten twee geweldige goals, maar we kregen die drie goals tegen. Dat kunnen we ons niet veroorloven, zeker niet in een derby', reageerde Inzaghi na afloop bij DAZN. 'Op basis van de kansen die we creëerden hadden we misschien wel een gelijkspel verdiend, maar in zo'n belangrijke wedstrijd moeten we het beter doen.'

Inzaghi zag dat Inter de goals veel te makkelijk weggaf en sprak van een black-out van zijn ploeg. 'Dat is mijn verantwoordelijkheid. Ik ben de trainer, dus ik moet kijken hoe we dat probleem moeten oplossen.' Italiaanse media wezen echter met de vinger naar De Vrij. De Oranje-international krijgt een 4,5 van La Gazzetta dello Sport. 'Disastro'.

Ook Corriere dello Sport zag dat De Vrij er niet stond. Dat terwijl de dertigjarige defensieleider normaal gesproken een rustpunt in de defensie is. Lof was er juist voor Milan-doelman Mike Maignan, die enkele fantastische reddingen verrichtte - en dan vooral bij een pegel van Hakan Çalhanoglu - en uitblinker Leão, die een 8,5 kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leão maakte in de 28ste minuut gelijk en zette Milan na een uur op een 3-1 voorsprong, tussendoor gaf hij de assist bij de 2-1 van Giroud. Gazzetta zag dat Çalhanoglu, Bastoni en De Vrij de Franse spits geen strobreed in de weg legden. En bij zijn tweede goal liet Leão Bastoni en De Vrij 'eruit zien als bowlingkegels.'

Leão
De Portugese vleugelspits, op wie Chelsea onlangs nog een bod van honderd miljoen euro uitbracht, siert zondagochtend dan ook de voorpagina's van de grote Italiaanse sportkranten. 'Hij is een belangrijk wapen voor ons', weet trainer Stefan Pioli. 'Aan zien lichaamstaal zie je het misschien niet af, maar hij kent zijn potentie en is enorm leergierig.'

En juist dat laatste maakt Leão in de ogen van Pioli een groeibriljant. 'Om jezelf te kunnen verbeteren, heb je talent en intelligentie nodig. Leão heeft het allebei. We hebben hem de tijd gegeven en hij mocht fouten maken, zodat hij ervan kon leren', aldus de Milan-coach, die zich opnieuw heeft verbaasd over de mentale kracht van zijn ploeg.

'Deze jongens blijven me verbazen met hun wilskracht, energie, talent en leergierigheid', vervolgde Pioli. 'Ik ben als coach volmaakt gelukkig. Het team toonde volwassenheid tegen een erg sterke tegenstander. Het is onmogelijk om 95 minuten te domineren, maar we realiseerden ons dat elke bal beslissend kon zijn en speelden deze wedstrijd met de juiste instelling.'

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
6
AS Roma
38
18
9
11
50-38
+12
63
7
Juventus
38
22
6
10
56-33
+23
62
8
Fiorentina
38
15
11
12
53-43
+10
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.