Milan ondanks valse start overtuigend langs Inter in verhitte stadsderby

AC Milan mag zich voor even de beste club van Milaan noemen na een overtuigende overwinning op Internazionale. Rafa Leão (foto) was de grote man bij de Rossoneri.

AC Milan
AC Milan
3 - 2
Internazionale

Voorafgaand aan de Derby della Madonnina was het verschil tussen beide clubs één punt in het voordeel van Inter. Vanaf het eerste fluitsignaal was het passie en strijd in het kwadraat in San Siro, waar Denzel Dumfries en Theo Hernández in de negende minuut als eerste op de bon gingen na een verhit onderonsje. Milan probeerde de wedstrijd te controleren, maar vanuit het niets kwam Inter halverwege de eerste helft op voorsprong. Joaquín Correa stuurde Marcelo Brozovic weg en de Kroatische middenvelder rondde alleen voor doelman Mike Maignan uiterst koel af.

Milan was eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam na een klein half uur ook al op gelijke hoogte door een treffer van Rafa Leão op aangeven van Sandro Tonali. Het was de verdiende gelijkmaker van Milan, dat in het eerste kwartier na rust de basis legde voor de overwinning. Eerst was Rafa Leão de aangever bij de 2-1 van Olivier Giroud en na een uur zorgde Rafa Leão zelf na een solo voor de 3-1.

Het was genieten in Milaan en het wachten leek op de vierde en vijfde treffer van de Rossoneri, maar Edin Dzeko bracht vanuit het niets de spanning terug. De spits viel in de 64ste minuut in en drie minuten later schoot hij via de binnenkant van de paal raak: 3-2. Het was aan Maignan te danken dat Inter niet verder terug kwam in de wedstrijd, want hij had een fantastische redding in huis op een schot van Hakan Çalhanoglu. De spelmaker verruilde een jaar geleden Milan transfervrij voor Inter en kreeg de aanhang van zijn voormalige werkgever bijna stil, maar net onder de kruising tikte de Milan-doelman de bal weg.

Daardoor bleef het 3-2, wat ook de eindstand was van deze geweldige stadsderby, waarin Sergiño Dest  op de bank bleef bij de Rossoneri en Stefan de Vrij bij Inter kort voor tijd van het veld werd gehaald. AC Milan heeft daardoor nu elf punten na vijf duels, waardoor het in ieder geval voor even koploper is in de Serie A. Internazionale bezet met twee punten minder de vijfde plaats. Milan gaat dinsdag in de Champions League op bezoek bij Red Bull Salzburg, terwijl Inter een dag later thuis speelt tegen Bayern München.