Ramos neemt Real bij de hand met 'Panenka' en rake kopstoot

Real Madrid heeft goede papieren om de halve finale van het Spaanse bekertoernooi te bereiken. Sergio Ramos toonde zich donderdagavond de redder in nood met twee goals in de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Girona, dat topschutter Christhian Stuani op de bank liet.

Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
Girona
Girona

Na de gewonnen topper van afgelopen zaterdag tegen Sevilla (2-0) trokken de Spaanse kranten nog de conclusie dat Real enkele weken voor de Champions League-ontmoeting met Ajax op de weg terug is. Tegen Girona bleek echter dat het lek bij De Koninklijke nog steeds niet helemaal boven is. Al na zeven minuten profiteerde Anthony Lozano uit een voorzet vanaf links van Raúl García van onoplettendheid in de Madrileense defensie.

Begin dit jaar kwam Real een vroege tegengoal van Real Sociedad niet te boven in het eerste thuisduel van 2019, dit keer reageerde de ploeg van Santiago Solari goed. Na achttien minuten trok Lucas Vázquez de stand gelijk uit een voorzet van Álvaro Odriozola en in de 43ste minuut zorgde Ramos met een onvervalste Panenka voor een voorsprong bij rust. De bal ging op de stip na een overtreding op Vinicius Júnior.

Daarmee leek de weg vrij voor een zorgeloze tweede helft tegen de ploeg die in de vorige ronde nog Atlético Madrid had uitgeschakeld. Real kwam tegen Girona echter nogmaals in de problemen toen invaller Marcos Llorente nota bene bij zijn rentree hands maakte na een corner en ook de bezoekers een penalty kregen. Álex Granell benutte het buitenkansje feilloos, maar een nieuwe stunt in Madrid zat er niet in.

Dat was te danken aan Ramos. De captain van De Koninklijke torende in de 77ste minuut na een voorzet van Marcelo boven iedereen uit en knikte raak. Enkele minuten later maakte Karim Benzema er ook nog 4-2 van op aangeven van Vinícius. De Franse spits was in de eerste helft ook al enkele keren dicht bij een goal. Real, dat na rust Toni Kroos zijn rentree zag maken, heeft daardoor een veilige marge voor de return van volgende week.