Casemiro schiet Real Madrid op prachtige wijze te hulp in kraker

Reacties

Real Madrid is concurrent Sevilla zaterdag voorbijgegaan op de ranglijst in Spanje. Het team van Santiago Solari rekende in een directe confrontatie af met de nummer drie. Casemiro ontpopte zich tot de held van de dag bij Real Madrid met de openingstreffer, diep in de tweede helft.

Casemiro schiet Real Madrid op prachtige wijze te hulp in kraker
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Cijfermatig lopen de seizoenen van Real Madrid en Sevilla parallel aan elkaar. Beide teams incasseerden afgelopen week ook verrassend een nederlaag in de Copa del Rey, maar voor beiden was doortocht naar de volgende ronde een feit op basis van de uitslag in het eerste duel. Binnen de lijnen maakte Sevilla zaterdag aanvankelijk een sterkere indruk in het Santiago Bernabéu, maar had het de pech dat het in de afronding tekortschoot.

Het openingswoord was nog voor de thuisclub. Na zes minuten kwam Vinícius Júnior na een pass van Karim Benzema oog in oog te staan met Tomás Vaclík. De doelman bracht redding op het schot van de aanvaller en voorkwam daarmee een vroege achterstand voor Sevilla. De bezoekers werden daarna zelf gevaarlijk. Sergio Escudero kwam na een snelle uitbraak één op één te staan met Thibaut Courtois, maar nadat die zijn doel goed verkleinde schoot Escudero naast.

Na rust bleef het spelbeeld vrijwel intact. Een poging van Dani Ceballos werd geblokt, Luka Modric vond het zijnet en een vrije trap van Éver Banega eindigde in de muur. Real Madrid drong aan en kreeg uiteindelijk ook loon naar werken. Nadat Ceballos van afstand nog de lat trof was het Casemiro die naar voren stapte en Real Madrid bij de hand nam naar een voorsprong.

De Braziliaan kreeg een klein kwartier voor tijd iets te veel ruimte, maakte meters en haalde vervolgens van grote afstand uit. Zijn schot vloog als een granaat binnen, buiten bereik van doelman Vaclík. De voorsprong kwam De Koninklijke in die fase toe, maar werkte nog niet bevrijdend. Sevilla, dat in de selectie nog geen plek had ingeruimd voor Maximilian Wöber, bleef namelijk ook stug zoeken naar een gaatje in de defensie van de thuisclub. 

Ondanks de entree van Quincy Promes lukte het niet iets te doen aan de achterstand. In de tweede minuut van de blessuretijd bracht Modric de score zelfs op 2-0 na een fout van Daniel Carriço. Solari en de zijnen nemen plaats drie daarmee voorlopig over van Sevilla.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.