Racemonster James, talenknobbel Cech en jarige legende

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Racemonster James, talenknobbel Cech en jarige legende

James Rodríguez kwam weinig meer in het nieuws vanwege goede prestaties voor Real Madrid. Op Nieuwjaarsdag vestigde de Colombiaanse nummer 10 de aandacht wel op zich in Spanje. James werd tot aan het trainingscomplex Valdedebas achtervolgd door een undercoverpolitiewagen, omdat hij met zijn bolide de tweehonderd kilometer per uur aantikte. James trainde vervolgens wel gewoon mee, maar zo beginnen aan 2016 zal toch niet bij zijn goede voornemens hebben gehoord.

'Ik praat Spaans met de backs, Frans met Koscielny en tegen Per in het Engels.'
• Als Petr Cech ooit stopt als doelman kan de 33-jarige Arsenal-sluitpost altijd nog aan de slag als tolk. In gesprek met The Daily Mirror vertelt Cech in drie verschillende talen met zijn verdedigers Héctor Bellerín, Nacho Monreal, Laurent Koscielny en Per Mertesacker te communiceren. 'Soms begrijpen buitenlandse spelers niet wat je bedoelt. Dan besef je dat het makkelijker is om het in hun eigen taal te zeggen', aldus de Tsjech met de talenknobbel.

Jack Butland oogstte om een andere reden lof in Engeland. De sluitpost van Stoke City gaf gehoor aan een oproep van het Britse vrouwenteam voor doven. De slechthorende dames hadden tienduizend pond nodig om in juni naar het WK in Italië te gaan. Butland doneerde de helft van dat bedrag. 'Ik heb zelf veel geleerd van grote toernooien', aldus de drievoudig international. 'Het zijn ervaringen om nooit te vergeten. Ik gun jullie hetzelfde.'

• Voor Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar had het nieuwe jaar ook slechter kunnen beginnen. De twee Oranje-internationals zijn ondanks de uitschakeling voor het EK door L'Equipe opgenomen in de top-100 van beste voetballers van 2015. De toonaangevende Franse sportkrant zet Robben op de 46ste plaats, Huntelaar is de mondiale nummer 99. Het Barcelona-trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez bezet het podium.

• Voor Roberto Rivellino is het elk jaar feest op Nieuwjaarsdag. De Braziliaanse legende viert zijn zeventigste verjaardag. De uitvinder van de Elastico was in de jaren zestig en zeventig een van de beste voetballers die er op deze aardkloot rondliepen. Zo was de linksbenige aanvallende middenvelder lid van de legendarische ploeg die in 1970, met verder sterren als Pelé, Jairzinho en Gerson, wereldkampioen werd. Geniet in onderstaande video van de skills van de Patada Atómica.

'Als hij weer van ons verliest, kan het weleens einde verhaal zijn voor Louis. Ik hoop dat hij een vreselijke draai om zijn oren krijgt'
John van Zweden, de uitgesproken Haagse bestuurder van Swansea City, kijkt uit naar het duel met Manchester United van zaterdag. (De Telegraaf)

• De voorzitter, de trainer en enkele belangrijke spelers hebben het beste met ons voor voor 2016. Real Madrid blikt nog even terug op het afgelopen jaar en dan met de mooiste goals!

'Er is sprake van racisme in het Italiaanse voetbal. Soms onbewust, maar donkere spelers moeten twee keer zo hard werken om zichzelf te bewijzen'
• Zaakwaarnemer Mino Raiola laat zich in Tuttosport ook uit over Mario Balotelli en diens behandeling.

'Wegens de geboorte van mijn kind wilde ik niet volgend jaar verhuizen'
Kevin De Bruyne onthult waarom zijn transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City niet kon wachten en afgelopen zomer (voor 74 miljoen euro) zijn beslag kreeg. De Belgische international wilde het zijn vrouw niet aandoen. 'De geboorte van ons kind was niet de enige factor, maar het heeft wel een rol gespeeld.' (La Dernière Heure)

• Zijn oude ploeggenoot André Schürrle zorgde voor een heel bijzondere jaarwisseling. De aanvaller van VfL Wolfsburg vroeg zijn Montana ten huwelijk. De 22-jarige Canadese schone zei ook nog een volmondig ja…

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.