Eervolle vermelding Messi en Wilmots, ongelukje Can

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eervolle vermelding Messi en Wilmots, ongelukje Can

• Bij de jaarlijkse Globe Soccer Awards is Lionel Messi met de eretitel Speler van het Jaar aan de haal gegaan. De Argentijn loste daarmee Cristiano Ronaldo af, die de award vorig seizoen won. De twee zijn samen met Neymar ook in de race om de Gouden Bal te winnen. Het FIFA-gala is op 11 januari. De Belgische keuzeheer Marc Wilmots werd in Dubai verkozen tot Beste Trainer van het Jaar, terwijl er ook prijzen waren voor Andrea Pirlo, Frank Lampard (beiden oeuvreaward), Benfica (beste jeugdopleiding), Jorge Mendes (beste zaakwaarnemer), Barcelona-preses Josep Maria Bartomeu (beste voorzitter) en Ravshan Irmatov (beste scheidsrechter).

'Ook als ik wél Spaans had gesproken, was het lastig geweest om met de spelers te communiceren.'
De start van Gary Neville als trainer bij Valencia verloopt moeizaam, maar de Engelsman gelooft niet dat dit door de taalbarrière komt. Toch probeert hij het Spaans onder de knie te krijgen. 'Ik oefen er ruim een uur per dag op.' (Marca)

'De Belgische scheidsrechters zijn écht een probleem. Nu hebben we ervaring met de arbiters in de Champions League. Onze mond valt open, wat een verschil!'
• Nu AA Gent ervaring heeft in Europa, valt het trainer Hein Vanhaezebrouck op dat de kwaliteit van de Belgische scheidsrechter niet hoog genoeg is. Na de 2-0 nederlaag tegen KV Mechelen zei hij: 'De scheidsrechter kon niet omgaan met de druk. Het was geen wedstrijd meer, maar oorlog.' (Sporza)

'Nicolás Gaitán kan in ieder team ter wereld meedoen, ook bij een topclub in Spanje.'
Xavi denkt dat Benfica-middenvelder Gaitán de stap kan maken naar de Europese top. 'Ik ben onder de indruk van zijn spel. Ik heb hem regelmatig zien spelen en onlangs was hij fantastisch tegen Atlético Madrid. Hij maakte toen een fabuleus doelpunt en gaf ook nog een assist.' (Record)

'Hij speelt pas zes maanden bij ons, maar het voelt als tien jaar.'
Dele Alli is dit seizoen een van de grootste revelaties in de Premier League. De negentienjarige middenvelder dwong een basisplaats af bij Tottenham Hotspur en manager Mauricio Pochettino beseft dat hij goud in handen heeft. 'Alli heeft snel laten zien dat hij over talent en karakter beschikt', zegt de Argentijn op de site van zijn werkgever.

'Als voetballer voel ik me meer een Fransman dan een Italiaan.'
Paris Saint-Germain-spelmaker Marco Verratti speelde nooit in de Serie A. Hij geeft eerlijk toe dat hij hierdoor loyaal is aan Frankrijk. 'PSG kon in 2012 de beste spelers van de wereld kopen, maar ze kozen mij. Dat zal ik niet vergeten.' (La Gazzetta dello Sport)

• Het positiespel wordt er al vroeg ingeslepen bij Barcelona, blijkt uit onderstaande goal van een van de jongste jeugdteams.

'Neymar is nu al mijn opvolger. Hij vervult de rol die ik jaren heb bekleed.'
Ronaldinho denkt dat Neymar de komende jaren een dragende speler gaat blijven voor het nationale elftal van Brazilië. De aanvaller van Barcelona lijkt definitief te zijn doorgebroken, vindt ook Ronaldinho. 'Hij is een geweldige speler en zal de komende jaren het gezicht zijn van de voetbalploeg van Brazilië.'

Emre Can was bij het vieren van het winnende doelpunt van Christian Benteke tegen Leicester City (1-0) wat enthousiast en de Liverpool-middenvelder biedt hiervoor zijn excuses aan bij ploeggenoot Alberto Moreno.

'Die kopbal van Memphis Depay is de slechtste vliegende kopbal die ik ooit gezien heb.'
Manchester United-icoon Dwight Yorke oordeelt bikkelhard over de fout waarmee Memphis Depay tegen Stoke City de openingstreffer inleidde. Yorke is sowieso niet enthousiast over de formatie van manager Louis van Gaal. 'Ik kan mijn ogen niet geloven. Dit United-team heeft geen glans en geen motivatie.' (Sky Sports)

• Is het doelpunt van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen tegen PSV (2-2) de mooiste goal van het afgelopen jaar? Ronald de Boer meent van wel. 'Natuurlijk is het al heel speciaal wanneer een keeper scoort, maar nu zeker op de wijze waarop, met zijn hak', aldus de VI-columnist. (FOX Sports)

'Diego Costa is nu een Chelsea-speler, maar soms keren voetballers terug op het oude nest.'
Atlético Madrid-voorzitter Enrique Cerezo speculeert over een mogelijke rentree van Diego Costa in Vincente Caldéron. De preses barst sowieso van de ambitie. Als het aan Cerezo ligt, is de achtste finale van het kampioenenbal, waarin PSV de opponent is, niet het eindstation. 'Het is voor ons een doel om de Champions League te winnen.' (TVE)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.