Transfer Ronaldinho blijkt hoax, Zico en kleinzoon scoren

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Transfer Ronaldinho blijkt hoax, Zico en kleinzoon scoren

• Racing Club de Montevideo maakte maandagavond (Nederlandse tijd) bekend dat Ronaldinho de club komt versterken, maar het bleek om een grap te gaan. Trots liet de club uit Uruguay weten dat het nieuws over de komst van de 35-jarige Braziliaan ervoor gezorgd had dat Racing Club 'trending topic' was op Twitter. En dat op Dia de los Santos Inocentes, de Zuid-Amerikaanse versie van 1 april...

'Riquelme is gewoonweg uniek, als een vrouw met drie tieten.'
• Eind januari beëindigde Juan Román Riquelme zijn loopbaan, maar Claudio Borghi hoopt dat de 37-jarige Argentijn op die beslissing wil terugkomen. Als trainer van LDO Quito zou hij Riquelme graag aan zijn selectie willen toevoegen. 'Als hij wil komen, dan zou dat geweldig zijn.' (Radio Mitre)

Sergio Guardiola, geen familie van Bayern München-trainer Pep, maakte maandag de overstap van AD Alcorcón naar Barcelona B. Lang kon hij daar niet van genieten, want drie uur later annuleerden de Catalanen de komst van de 24-jarige verdediger. De reden? Guardiola liet zich op 26 oktober 2013 rond El Clásico op Twitter zeer negatief uit over Barcelona, terwijl hij Real Madrid juist ophemelde. Het waren dure tweets...

• Estádio Jornalista Mário Filho, beter bekend als Maracanã, was zondag het strijdtoneel van een door Zico georganiseerde benefietwedstrijd. Luc Nilis was een van de genodigden, maar de spitsentrainer van PSV kwam niet tot scoren. Zico en zijn zevenjarige kleinzoon Felipe deden dat wel tijdens de 8-3 zege.

'Als ik op deze weg doorga, dan zal ik in twee, drie jaar misschien nog niet de beste van de wereld zijn. Maar ik wil dan wel bij de eerste vijf zitten of in de topdrie staan. Ik denk dat dat wel mogelijk is.'
• De Braziliaanse Bayern München-ster Douglas Costa ziet voor zichzelf wel een rol weggelegd in de strijd om de Gouden Bal (Globo).  

Anderlecht had al eerder te maken met een penaltytrauma. Maar dit seizoen doet de Brusselse club zichzelf opnieuw meer tekort dan goed vanaf de stip. Na de twee pogingen van zondag (een raak, een mis) staat de teller na acht strafschoppen op welgeteld drie goals. Paars-Wit voert daarmee in Europa de lijst aan van clubs met de meeste missers vanaf de penaltystip.

'De kritiek van Pelé? Hij mag zeggen wat hij wil, ik praat alleen over mijn eigen prestaties.'
Neymar is niet echt onder de indruk van de woorden van de Braziliaanse legende Pelé, die de Barcelona-vedette niet bij de tien beste spelers schaart die Santos heeft voorgebracht. 'Hoeveel goals heeft hij met het hoofd gemaakt?'

'Als ik geen vragen over Mario Balotelli krijg, dan begin ik me bijna zorgen te maken'
• Voormalig Italiaans bondscoach Cesare Prandelli gaat in op de reputatie van de huidige generatie, met Mario Balotelli als sprekend voorbeeld. 'Ik heb gezegd dat ze professionalisme niet bovenaan hun prioriteitenlijstje hebben staan.' (La Repubblica)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.