Qatar ontsnapt in penaltyserie en plaatst zich voor halve finale Azië Cup

Qatar heeft zich zaterdagavond voor de halve finale geplaatst op de Azië Cup. Het gastland versloeg Oezbekistan na penalty's en stuit nu op het Iran van Alireza Jahanbakhsh.

Oezbekistan

Qatar kon zich als laatste scharen bij de laatste vier door in Al Khor af te rekenen met Oezbekistan. Dat bewees in de groepsfase met een gelijkspel tegen Australië (1-1) echter al een taaie tegenstander te zijn en hield in de kwartfinale tegen het gastland ook lang stand.

Titelverdediger Qatar nam in de eerste helft de leiding door een fout van doelman Utkir Yusupov, die een voorzet bij de eerste paal door zijn handen liet glippen. Een kwartier na rust zette Odiljon Khamrobekov de Oezbeken echter weer op 1-1 met een diagonaal schot.

Een verlenging was noodzakelijk. Daarin scoorden beide ploegen niet, al raakte Qatar nog wel de paal. In de strafschoppenserie nam Oezbekistan de leiding met 2-1, maar Qatar hield het hoofd koel en zegevierde na twee reddingen van Meshaal Barsham.