PSG luistert niet naar de ultra's en versterkt defensie met recordaankoop Bayern

Reacties

Lucas Hernández is zondag gepresenteerd als de vijfde zomeraanwinst van Paris Saint-Germain. De verdediger is voor naar verluidt vijftig miljoen euro overgenomen van Bayern München. De verwachting is dat Bayern Min-jae Kim van Napoli snel zal presenteren als zijn opvolger.

PSG luistert niet naar de ultra's en versterkt defensie met recordaankoop Bayern
© Pro Shots

De transfer van Hernández naar PSG hing al even in de lucht en is zondag dus officieel gemaakt. De 33-voudig Frans international heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar. Het is voor het eerst dat de in Marseille geboren Hernández in zijn vaderland gaat spelen.

De ultra's van PSG zullen niet zo blij zijn met deze transfer: 

De 27-jarige Hernández begon zijn loopbaan in Spanje en maakte in 2019 de overstap van Atlético Madrid naar Bayern. Met een transfersom van tachtig miljoen euro is hij nog altijd de recordaankoop van Der Rekordmeister. Bayern accepteert nu dus een flink verlies, maar kan voor hetzelfde bedrag als waarvoor Hernández wordt verkocht Kim overnemen van Napoli.

Hernández speelde in het afgelopen seizoen maar elf wedstrijden voor Bayern, wat vooral door blessureleed kwam. De verdediger miste de gehele tweede seizoenshelft vanwege een kruisbandblessure. In totaal kwam Hernández in vier jaar tijd tot 107 duels voor Bayern.

PSG haalde eerder Manuel Ugarte (Sporting Portugal), Kang-in Lee (Real Mallorca), Marco Asensio (Real Madrid) en Milan Skriniar (Internazionale) al binnen. Voor de twee laatstgenoemde spelers hoefde geen transfersom betaald te worden. Luis Enrique is gestrikt als de nieuwe hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.