'Nieuwe partner voor De Ligt: Bayern hoeft alleen nog afkoopsom te betalen'

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Min-jae Kim binnen afzienbare tijd gepresenteerd wordt als nieuwste aanwinst van Bayern München.

'Nieuwe partner voor De Ligt: Bayern hoeft alleen nog afkoopsom te betalen'
© Pro Shots

Volgens meerdere Duitse media is de Duitse landskampioen tot overeenstemming gekomen met de Zuid-Koreaanse verdediger over een vijfjarig contract. Bayern hoeft alleen nog de afkoopsom van naar verluidt vijftig miljoen euro die in het contract van Kim staat over te maken naar Napoli. Met de komst van Kim troeft Bayern Manchester United af. De club van Erik ten Hag had Kim naar verluidt lange tijd op de radar.

De 26-jarige mandekker zou daarmee de nieuwe defensiepartner van Matthijs de Ligt worden bij Der Rekordmeister. Afgelopen seizoen had hij een belangrijk aandeel in de Scudetto van Napoli. Daar was hij pas één seizoen actief. Vorige zomer nam Napoli hem voor achttien miljoen euro over van Fenerbahçe.

De Ligt fungeerde steevast als linker centrale verdediger in het elftal van Thomas Tuchel. Hij stond afgelopen seizoen wisselend naast voornamelijk Dayot Upamecano en Benjamin Pavard in het centrum. Bayern nam al afscheid van Daley Blind (transfervrij) en João Cancelo (terug naar Manchester City), terwijl een andere verdediger Lucas Hernández op weg zou zijn naar Paris Saint-Germain. Konrad Laimer (RB Leipzig) en Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) voegden zich eerder al transfervrij bij Bayern. Harry Kane zou over moeten komen van Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.