PSG pakt door: Luis Enrique krijgt oude bekende tot zijn beschikking

Reacties

Marco Asensio vervolgt zijn loopbaan bij Paris Saint-Germain. De 27-jarige aanvaller was bij Real Madrid in het bezit van een aflopend contract en stapt transfervrij over naar de club uit de Franse hoofdstad. Asensio heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis van drie jaar.

PSG pakt door: Luis Enrique krijgt oude bekende tot zijn beschikking
© Pro Shots

In Estadio Santiago Bernabéu kwam Asensio in acht seizoenen tot 285 wedstrijden voor Real Madrid. Met De Koninklijke won de linkspoot zeventien prijzen, waaronder drie keer de Champions League. Afgelopen seizoen kwam de Spaans international in 31 competitiewedstrijden in actie voor Real Madrid, waarin hij negen keer scoorde en zes keer een assist verzorgde.

Asensio maakte in 2015 de overstap van Real Mallorca naar Real Madrid, maar beleefde een jaar later zijn definitieve doorbraak als huurling in het shirt van Espanyol. Ondanks zijn respectabele aantal wedstrijden in het maagdelijke wit van Real Madrid, was de technicus nimmer onbetwist basisspeler in Bernabéu. Eerder werd Asensio ook nog gelinkt aan een overstap naar Aston Villa.

Voor PSG is Asensio de tweede versterking van de dag. Eerder zette ook Milan Skriniar zijn handtekening onder een contract in de Franse hoofdstad. De Slowaakse verdediger tekende voor vijf jaar. Bij PSG krijgt Asensio opnieuw te maken met Luis Enrique, die de aanvaller nog kent van zijn tijd als bondscoach van de Spaanse ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Marco Asensio


Geboortedatum:
21 januari 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Palma de Mallorca
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Spanje Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.