PSG koploper na hattrick Mbappé en reddingen Donnarumma

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain met zijn eerste hattrick van het seizoen naar de koppositie geschoten in Frankrijk. De regerend landskampioen was uit bij Stade Reims met 0-3 te sterk.

Reims
Reims
0 - 3
PSG
PSG

PSG schoot uit de startblokken in Reims. Al na drie minuten spelen zorgde Mbappé voor de 0-1. De Fransman volleerde fantastisch raak na een voorzet van zijn landgenoot Ousmane Dembélé. De treffer leek de opmaat naar een monsterzege, maar daar was zaterdagavond geen sprake van.

Sterker nog, Stade Reims leek vijf minuten later zelfs op gelijke hoogte te komen. Oud-Ajacied Mohamed Daramy bediende Junya Ito en die schoot eenvoudig raak. Daramy stond echter ruim buitenspel en dus ging het doelpunt niet door. Ook PSG scoorde niet meer in de eerste helft en dus gingen beide ploegen met 0-1 rusten.

In de tweede helft leek Stade Reims er een echte wedstrijd van te kunnen maken en de thuisploeg kreeg ook wel wat kansjes. Na een uur spelen zorgde Mbappé na een knappe aanval van achteruit op aangeven van Carlos Soler echter voor de 0-2.

Ook na de tweede treffer liet Stade Reims het hoofd niet hangen en het was PSG-doelman Gianluigi Donnarumma die met een aantal knappe reddingen de aansluitingstreffer kon voorkomen. Middenvelder Marshall Munetsi was met een hard schot dicht bij een treffer, maar ook zijn inzet werd gekeerd door de Italiaanse goalie.

Stade Reims liet het na om de wedstrijd weer spannend te maken en PSG strafte die gemiste kansen hard af. Tien minuten voor tijd gooide Mbappé na een snelle counter, met zijn eerste hattrick van het seizoen, de wedstrijd in het slot. PSG neemt door de overwinning de koppositie over van OGC Nice, die gisteren met 0-0 gelijkspeelden bij Montpellier.