Pröpper ziet zichzelf als basisspeler bij PSV: 'Ik ben nog geduldig'

Reacties

Davy Pröpper ziet zichzelf bij PSV als bassispeler. De middenvelder speelde tot nu toe nog niet alles voor de ploeg van Roger Schmidt. 'Ik ben nog geduldig', zei hij na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur, waarin hij een doelpunt maakte.

Pröpper ziet zichzelf als basisspeler bij PSV: 'Ik ben nog geduldig'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

De middenvelder heeft wel een verklaring voor het gebrek aan speeltijd. 'Ik heb veel concurrenten. Er lopen hier veel goede spelers rond. Op dit moment is een basisplaats nog niet zo ver. Ik heb vorig seizoen ook niet veel gespeeld. Ik geef het even de tijd', zei hij tegen ESPN.

De voormalig speler van Vitesse snapt dat Roger Schmidt voorlopig vasthoudt aan andere spelers. 'Ze doen het goed. Ze hebben goede wedstrijden gespeeld in de Champions League. Dus dan houd je daar  aan vast. Ik ben nog geduldig. En in dit soort wedstrijden is het goed om meer ritme op te doen.'

Een van Pröpper zijn concurrenten is aanvoerder Marco van Ginkel. De middenvelder was na afloop kritisch ondanks de klinkende zege. Hij vond zijn ploeg soms slordig spelen. 'Het mag ons eigenlijk niet gebeuren. Maar Cambuur deed het ook niet heel slecht. In balbezit maakten ze het veld heel groot.'

'We hadden in de eerste helft moeite om druk te zetten. Dan komen ze er later toch nog een aantal keer goed uit omdat je vermoeid raakt. Maar je krijgt ook genoeg kansen om de wedstrijd al eerder te beslissen. Dat duurde wel iets langer dan verwacht', zei Van Ginkel voor de camera van ESPN.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Pröpper
Meer over D. Pröpper
Meer M. van Ginkel
Meer over M. van Ginkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.