Pröpper: 'Zo'n wedstrijd is op dit moment perfect voor mij'

Reacties

Vitesse zit bij de laatste acht van de beker. De Arnhemmers stuurden AFC met een nipte nederlaag terug naar Amsterdam. Matchwinner werd Davy Pröpper, die voor het eerst sinds zijn rentree in geel-zwart scoorde. Na afloop reageerde hij.

Pröpper: 'Zo'n wedstrijd is op dit moment perfect voor mij'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
AFC
AFC

'Ik heb veel met links getraind en dit voelt lekker, het voelt nu wel goed. Hij zat er goed in. Moet ook, als ik slap uithaal, dan ligt dat been eraf, denk ik', grapte Pröpper. 'Zo'n wedstrijd is voor mij perfect op dit moment, dan kan ik weer minuten maken. Ik moet nu bouwen, dit is een mooie stap', aldus de middenvelder die de partij besliste met een droge knal.

Pröpper, 32 jaar en vol ervaring, weet dat er iets belangrijkers is dan de beker: de strijd om handhaving in de Eredivisie. Vitesse, voorlaatste in de stand, verwelkomt Feyenoord zondag in de GelreDome. 'Nu gaat de competitie verder, dat is op dit moment nog even iets belangrijker. Ja, we staan in de kwartfinale, maar het is het grootste doel om erin te blijven. Hopelijk kan ik van waarde blijken', aldus Pröpper.

Wat opviel: de geboren Arnhemmer speelde gelijk een uur mee, nadat hij een jaar geen wedstrijd heeft gespeeld en zondag tegen FC Utrecht (0-0) nog voorzichtig was begonnen met een kwartiertje. Pröpper merkte dat het hem goed afging, vertelde hij bij ESPN. 'We dachten aan een wissel in de rust, maar het ging goed. We wachten morgen weer af hoe het dan is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.