PSV heeft ook het tweede Eredivisie-duel van het seizoen eenvoudig gewonnen. Met vijf nieuwe gezichten in de basis wonnen de Eindhovenaren zaterdagavond thuis van SC Cambuur, dat wel dapper weerstand bood. Genoeg om PSV drie dagen voor de return tegen Benfica in de problemen te brengen was het niet.

PSV
4 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Net als tijdens het eerste competitieduel met Heracles Almelo koos Roger Schmidt ervoor om diverse spelers rust te geven met het oog op de return van de play-offs in de Champions League tegen Benfica. En net als vorige week pakte ondanks al die wijzigingen weer de drie punten, al leek het er wel op dat de Eindhovenaren even moesten worden wakker geschud door Cambuur.

Nadat Mauro Júnior al vroeg een grote kans had gemist, waren het namelijk de bezoekers uit Leeuwarden die in de openingsfase de beste mogelijkheden in het Philips Stadion kregen. De grootste kans was voor Issa Kallon, maar Joël Drommel voorkwam een vroege achterstand voor PSV. En enkele minuten later scoorde Davy Pröpper aan de andere kant wel uit een corner.

De eerste goal van Davy Pröpper sinds zijn terugkeer bij PSV was het eerste doelpunt uit een corner in 135 pogingen.

Het was voor het eerst dit kalenderjaar dat PSV dat deed en bovendien was het de eerste goal voor de middenvelder sinds zijn terugkeer. Drie minuten later verdubbelde Eran Zahavi de marge al met een gekruld schot, nadat Bruma hem in stelling had gebracht. De VAR checkte nog of de Portugese aanvaller buitenspel had gestaan, maar daar bleek niet zo te zijn. En dus zat PSV opeens op rozen.

Hoewel Cambuur er ook daarna soms dreigend uitkwam, was het toch vooral PSV dat aanspraak maakte op meer treffers. De prima keepende Sonny Stevens voorkwam dat Cody Gakpo gevaarlijk kon worden en Zahavi schoot voorlangs. Na rust keerde de Israëliër net als Gakpo en Mauro Júnior niet meer terug in het elftal. Noni Madueke, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen maakten hun opwachting.

Koud in het veld gekomen onderstreepte Madueke nog maar eens dat hij in de eerste weken van het seizoen in bloedvorm verkeert. Op aangeven van Jordan Teze zorgde de negentienjarige Engelsman met een schot in de verre hoek voor de 3-0, zijn zesde goal van het seizoen. Daarna was Madueke ook dicht bij doelpunt nummer zeven, zoals PSV meer kansen kreeg, maar de goal viel aan de andere kant.

Halverwege de tweede helft kreeg Cambuur namelijk loon naar werken toen linksback Alex Bangura in het strafschopgebied van PSV opdook en Drommel passeerde met een laag schot in de korte hoek. Het was de eerste tegengoal in de Eredivisie voor de doelman in Eindhovense dienst. De tweede Eredivisie-overwinning van het seizoen kwam niet meer in gevaar voor PSV, dat nog kansen kreeg op 4-1.

Er was nog wel een moment van schrik in het Philips Stadion, maar dat ontstond doordat het er heel even op leek dat Madueke een blessure opliep. Na een tackle van een Cambuur-speler verliet de vleugelspits hinkend het veld, maar hij keerde al snel weer terug binnen de lijnen. Zo werd het al met al toch een vrij zorgeloze avond voor PSV. Olivier Boscagli onderstreepte dat door de 4-1 binnen te rammen.