Praat mee: wie moet Sergio Agüero opvolgen bij Manchester City?

Reacties

Na tien buitengewoon succesvolle jaren komt er een einde aan de samenwerking tussen Sergio Agüero en Manchester City. De koploper van de Premier League maakt er geen geheim van een nieuwe spits te willen. Aan jullie de vraag: wie is het meest geschikt?

Praat mee: wie moet Sergio Agüero opvolgen bij Manchester City?
© Pro Shots

De opvolger van Agüero heeft in ieder geval big shoes to fill. Zijn meest memorabele daad in het shirt van City was natuurlijk de goal tegen Queens Park Rangers, die de club de eerste landstitel in 44 jaar bezorgde. City maakte maandag bekend dat Agüero een standbeeld krijgt. In totaal won Agüero in Manchester dertien prijzen.

Zijn aandeel in die trofeeën was enorm: de Argentijnse spits staat op 257 doelpunten in 384 wedstrijden voor The Citizens. Liefst 181 van die doelpunten maakte hij in de Premier League. Slechts drie spelers waren vaker trefzeker in de geschiedenis van de Engelse competitie: Alan Shearer, Wayne Rooney en Andy Cole.

Het zijn cijfers waar Gabriel Jesus niet bij in de buurt komt. De 23-jarige Braziliaan werd in 2017 aangetrokken als toekomstige opvolger van Agüero, maar heeft de hoge verwachtingen de laatste jaren niet waar kunnen maken. Daarom wil de club graag een nieuwe spits.

De Engelse media speculeren er inmiddels al lustig op los, maar wij zijn benieuwd naar jullie suggesties. Wie is volgens jou de ideale opvolger van Agüero bij Manchester City? Laat het hieronder weten in de comments. Donderdag gaan we jullie suggesties behandelen in onze tv-studio.

Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer S. Agüero
Meer over S. Agüero
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.