Einde van tijdperk komt in zicht: City zwaait Agüero uit met standbeeld

Reacties

Manchester City neemt na dit seizoen afscheid van Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller heeft een aflopend contract, dat niet wordt verlengd. Daarmee komt er na tien jaar een einde aan de periode van Agüero bij City. Voorzitter Khaldoon Al Mubarak maakt bekend dat de 32-jarige spits een standbeeld krijgt, naast die van Vincent Kompany en David Silva.

Einde van tijdperk komt in zicht: City zwaait Agüero uit met standbeeld
© Pro Shots

Het is de passende waardering voor wat Agüero heeft betekend voor City sinds hij in 2011 overkwam van Atlético Madrid. Met 257 goals in 384 duels groeide de Argentijn uit tot een clublegende én een Premier League-grootheid. Met al zijn doelpunten leidde Kun, zoals zijn bijnaam luidt, The Citizens naar vier landstitels, één FA Cup en vijf League Cups. Vooral de eerste landstitel in 2012 draagt zijn handtekening, door zijn winnende treffer tegen Queens Park Rangers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit seizoen vertolkte Agüero mede door blessures echter een bijrol in de ploeg van Pep Guardiola, die om die reden ook geen antwoord kon geven op de vraag of het contract van de goalgetter zou worden verlengd. Nu dat niet het geval is, zal de speculatie over de toekomst van de 97-voudig international van Argentinië alleen maar toenemen. Het Barcelona van Ronald Koeman wordt genoemd als mogelijke bestemming, omdat Agüero is bevriend met Lionel Messi.

Maar eerst volgen nog zijn laatste duels voor City én een waardig afscheid. 'Sergio's bijdrage aan Manchester City in de laatste tien jaar kan niet worden overschat', vertelt voorzitter Al Mubarak op de clubsite. 'Zijn legende zal voor altijd in het geheugen gegrift staan van iedereen die van de club houdt en misschien zelfs ook bij iedereen die van voetbal houdt. Maar dit is nog niet het moment voor speeches en vaarwel. Er is nog veel te bereiken in de tijd die we nog hebben met Sergio.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer S. Agüero
Meer over S. Agüero
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.