'Agüero moet sleutelrol spelen in Messi-bestendig toekomstplan Barça'

Reacties

Nu Joan Laporta is gekozen als president van Barcelona, kan het denken aan de toekomst beginnen. Als het aan de teruggekeerde clubman ligt, is die toekomst Lionel Messi-bestendig. Om de superster van Barça tevreden te houden, wordt er gedacht aan het binnenhalen van Sergio Agüero.

'Agüero moet sleutelrol spelen in Messi-bestendig toekomstplan Barça'
© Pro Shots

Zoals bekend heeft Laporta komende zomer weinig geld om mee te werken en dus wordt er vanzelfsprekend gekeken naar transfertargets die weinig tot niets kosten. Op dit moment lopen er enkele wereldsterren met een aflopend contract rond, onder anderen Memphis Depay wordt genoemd als aanwinst.

Volgens Mundo Deportivo wordt ook Agüero nauwlettend gevolgd door de Catalaanse club. Laporta was tijdens de verkiezingscampagne al bezig met de spits van Manchester City en nu hij daadwerkelijk gekozen is als preses wil hij de onderhandelingen afronden. Het Spaanse medium meldt dat er inmiddels een aanbieding is gepresenteerd aan Agüero en zijn zaakwaarnemer.

De komst van Agüero, landgenoot en goede vriend van Messi, moet de clubtopscorer aller tijden overtuigen om te blijven in Camp Nou. Ook Messi beschikt over een aflopend contract en dreigde een paar maanden geleden nog met een vertrek bij Barcelona. Laporta heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil dat Messi blijft en Agüero moet dus een sleutelrol spelen in het toekomstplan van de Barça-president.

Mocht Barcelona erin slagen om Agüero te overtuigen, maakt hij een pikante stap naar Spanje. De Argentijn werd in 2006 door Atlético Madrid naar Europa gehaald, hij groeide in vijf jaar uit tot een spits van wereldklasse. In 2011 maakte hij de overstap naar Manchester City, waarvoor hij 180 goals in de Premier League maakte. Daarmee is hij buitenlands topscorer aller tijden van de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.