Mega-interview met Messi: over zijn vertrekwens, Bartomeu en Koeman

Reacties

Lionel Messi heeft in een zeer open en uitgebreid interview gesproken over (het einde van) zijn periode bij Barcelona en wat een roerig slotstuk van zijn carrière bij de club kan zijn. Uiteraard kwam ook de huidige trainer Ronald Koeman aan bod.

Mega-interview met Messi: over zijn vertrekwens, Bartomeu en Koeman
© Pro Shots

De Spaanse televisiezender laSexta werd bij Messi thuis uitgenodigd voor een uitgebreid interview. Dit gesprek werd voor de uitzending al breed uitgemeten en Spaanse media waren vooral benieuwd naar de toekomst van Messi. Met zijn aflopende contract is hij immers vanaf 1 januari in staat om met andere clubs te praten en een voorcontract te tekenen. Op die manier zou hij transfervrij de deur achter zich dichttrekken bij Barça.

Een vertrek leek dit seizoen al te gaan gebeuren, want Messi verstuurde via zijn belangenbehartigers een aangetekende brief, waarin hij zijn wens om te vertrekken bekendmaakte. Het liep bijna uit op een rechtszaak, maar Messi besloot niet door te zetten. Hij wilde de club van zijn leven niet voor de rechter slepen.

Moet Lionel Messi weg bij Barcelona?

'Barça is mijn leven', deelt Messi zijn gevoelens in het interview. 'Ik ben hier sinds mijn dertiende, ik heb langer in Barcelona geleefd dan in Argentinië. Ik zal de club altijd dankbaar zijn.' Toch had hij vorig seizoen besloten om te vertrekken. 'Het moment kwam dat het proces klaar was, het voelde alsof ik verandering verdiende. Ik wilde strijden voor de prijzen, maar toen begonnen alle problemen', doelt Messi onder andere op zijn slechte relatie met de inmiddels vertrokken clubpresident Josep Maria Bartomeu.

'Hij liet mij als de slechterik overkomen', zegt Messi daarover. 'Het was een heel moeilijke beslissing, want ik besloot om de club van mijn leven te verlaten. Mijn familie wilde niet vertrekken, mijn kinderen vertelden me niet te gaan, maar zo voelde ik me op dat moment.' Wat volgde was de aangetekende brief, het niet doorzetten van juridische stappen, het vertrek van Bartomeu en het aanblijven van Messi.

'Vandaag de dag voel ik me goed, maar het is waar dat ik me deze zomer en daarvoor heel slecht heb gevoeld', bevestigt de Argentijn, die ziet dat Barça het als club moeilijk heeft. Niet alleen financieel, maar ook qua resultaten. 'Het zijn moeilijke tijden. Het gaat slecht, heel slecht met de club. Het zal moeilijk zijn om terug te keren naar hoe het eerst was.'

Het lukte de Spaanse journalist die in gesprek ging met Messi niet om hem iets te ontfutselen over zijn toekomst. Zelfs niet toen hij twee stadsgidsen van Manchester en Parijs (Messi wordt gelinkt aan een vertrek naar Manchester City of Paris Saint-Germain, red.) tevoorschijn haalde. 'Ik heb niet vooruitgedacht tot aan het einde van het seizoen. Ik weet niet of ik ga vertrekken, maar als ik dat doe wil ik dat op de best mogelijke manier doen. Zodat ik met een goed gevoel terug kan keren bij de club.'

Koeman en Suárez
Tijdens het interview werden veel onderwerpen aangesneden, zo ook het vertrek van Luis Suárez. Barça liet hem relatief goedkoop vertrekken naar Atlético Madrid, Messi was niet blij met het vertrek van zijn vriend. 'Wat ze hebben gedaan voelt voor mij krankzinnig. Hij is praktisch gratis vertrokken, ze hebben hem betaald om te vertrekken en nu strijdt hij voor een team dat hetzelfde wil als wij.'

Over het optreden van Koeman is Messi een stuk tevredener. 'Hij is heel serieus bezig en weet precies wat hij wil voor het team en de club. Hij doet het erg goed, ondanks dat het moeilijk is. Er zijn veel nieuwe gezichten bij de club, maar met kleine stapjes groeit het team.'

In tegenstelling tot zijn teamgenoten heeft Messi een kleine winterstop, Koeman heeft de superster toestemming gegeven om het competitieduel met Eibar (29 december) uit te zitten. Op 3 januari staat Messi mogelijk wel weer aan de aftrap van de uitwedstrijd tegen Huesca.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.