'Positie van technisch adviseur PSG wankelt door Mbappé-soap'

Reacties

Paris Saint-Germain staat op het punt om met Ousmane Dembélé en Gonçalo Ramos twee aanvallende versterkingen te verwelkomen, maar desondanks is het onrustig in de top van de Parijse grootmacht. Technisch adviseur Luis Campos ligt volgens verschillende Franse media onder vuur.

'Positie van technisch adviseur PSG wankelt door Mbappé-soap'
© Pro Shots

Campos heeft sinds vorige zomer de leiding over het transferbeleid van PSG, al is de 58-jarige Portugees officieel slechts in dienst als adviseur. Desondanks wordt de voormalig kampioenenmaker van AS Monaco en Lille volgens Le Parisien en L'Équipe door voorzitter Nasser Al-Khelaïfi verantwoordelijk gehouden voor de soap rond Kylian Mbappé. De Franse sterspeler stevent zoals bekend af op een vertrek, omdat hij weigerde gebruik te maken van de optie om zijn tot 2024 lopende contract met een jaar te verlengen.

De kwestie rond Mbappé lijkt gevolgen te hebben voor Campos. Volgens Le Parisien is het zeer de vraag of hij in september nog in dienst is als technisch adviseur van PSG. Ook L'Équipe stelt dat zijn positie wankelt. Volgens RMC Sport is de verhouding van de Portugees met Al-Khelaïfi flink bekoeld, sinds Mbappé een bom tot ontploffing bracht met de brief waarin hij de club meedeelde zijn contract niet te verlengen. Al-Khelaïfi zou Campos woedend hebben gevraagd of hij soms voor de entourage van de Franse ster werkte.

Inmiddels heeft Campos de regie bij transfers ook niet meer in handen. De interesse in Dembélé, die op het punt staat over te komen van Barcelona, en Harry Kane komen volgens de Franse berichtgeving uit de koker van Al-Khelaïfi. Campos wordt volgens Le Parisien op zijn beurt verweten wel heel veel spelers uit de stal van zaakwaarnemer Jorge Mendes te halen, van wie Benfica-spits Ramos de volgende is. Dat de machtige Mendes zoveel invloed heeft in de Parijse kleedkamer, wordt niet als wenselijk beschouwd door PSG.

Zo is de toekomst van Campos in het Parc des Princes uitermate onzeker en is het niet uitgesloten dat PSG een jaar na de wisseling van de wacht opnieuw een nieuwe technisch directeur krijgt. Het verhaal gaat dat de clubleiding zich inmiddels al oriënteert op een opvolger, waarbij de naam van AC Milan-legende Paolo Maldini al viel. Ondertussen zit er voor Campos niets anders op dan de uitkomst van de Mbappé-soap af te wachten en onverstoorbaar verder te bouwen aan een team dat zich kan meten met de Europese top.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.