PSG legt technisch beleid in handen van gerenommeerde kampioenenmaker

Reacties

Luís Campos is aangesteld als technisch adviseur bij Paris Saint-Germain. De 57-jarige Portugees wordt binnengehaald na het vertrek van Leonardo, die door de clubleiding verantwoordelijk wordt gehouden voor de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League. Leonardo was technisch directeur, terwijl Campos op papier een adviserende rol vervult. In de praktijk zal hij vermoedelijk samen met de nieuwe trainer het transferbeleid uitstippelen. 

PSG legt technisch beleid in handen van gerenommeerde kampioenenmaker
© Pro Shots

PSG heeft zoals bekend al jaren zijn pijlen gericht op het winnen van de Champions League, maar telkens gaat het weer mis. Afgelopen seizoen ging de miljoenenploeg in de achtste finale tegen de latere winnaar Real Madrid onderuit ondanks een 0-2 voorsprong over twee duels. Na die uitschakeling gingen in Franse media al berichten rond dat er koppen zouden rollen bij PSG. Behalve technisch directeur Leonardo is de verwachting dat ook trainer Mauricio Pochettino moet vertrekken. Zinedine Zidane lijkt zijn opvolger te gaan worden. 

De man die daarover de definitieve knoop moet doorhakken, is dus Campos. In tegenstelling tot zijn voorganger – Leonardo speelde 55 interlands voor Brazilië en speelde bij PSG en AC Milan – is de Portugees geen grote naam in het mondiale voetbal. Achter de schermen heeft de voormalig scout van Real Madrid de laatste jaren echter een goede reputatie opgebouwd. Zo geldt hij als de architect achter de landstitels van AS Monaco en Lille, die dankzij zijn aanwinsten PSG aftroefden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.