PSG maakt nog voor titelfeest schoon schip: 'Trainer en directeur weg'

Reacties

Het was een avond van uitersten bij Paris Saint-Germain. Kylian Mbappé maakte zijn contractverlenging officieel, in de wedstrijd tegen FC Metz scoorden precies de juiste spelers, maar daarna ging het ook over een flinke cultuuromslag binnen de club.

PSG maakt nog voor titelfeest schoon schip: 'Trainer en directeur weg'
© Pro Shots

Mbappé zette tegen FC Metz zijn feestje extra kracht bij door driemaal te scoren, ook Neymar en Ángel Di María deelden in de feestvreugde. Neymar deed dat door zijn honderdste doelpunt in dienst van PSG te maken, de vertrekkende Di María zorgde voor het slotakkoord op de laatste speeldag van de Ligue 1.

Tot zover de feestvreugde. Volgens het toonaangevende L'Équipe, Le Parisien en RMC Sport gaat er een boel veranderen binnen de club. Onafhankelijk van elkaar meldden de Franse media dat nog voor het titelfeest is duidelijk gemaakt aan directeur Leonardo dat hij zich volgend seizoen niet meer hoeft te melden bij de club. Hetzelfde geldt voor trainer Mauricio Pochettino. De Argentijn wordt verweten dat hij ondanks de aanwezigheid van een sterrenensemble niet de Champions League gewonnen heeft. PSG werd zoals wel vaker in het verleden uitgeschakeld in de achtste finale.

De grote schoonmaak krijgt al serieuze vormen, want opvolgers worden ook al genoemd in Frankrijk. Zo zou Zinedine Zidane dan toch echt op weg zijn naar zijn eerste trainersklus in Frankrijk en Luis Campos kan weleens de opvolger van Leonardo worden. De Portugees was jarenlang trainer op laag niveau, maar timmerde de laatste jaren aan de weg als directeur van clubs als AS Monaco en Lille.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.