Benzema troeft Mbappé af en kegelt PSG uit de Champions League

Real Madrid heeft in een sensationele wedstrijd Paris Saint-Germain van zich afgeschud en zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Kylian Mbappé scoorde woensdagavond drie keer tegen de club die hem zo graag wil inlijven, maar omdat slechts een van die goals werd goedgekeurd, werd Karim Benzema met een hattrick de man van de avond.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
PSG
PSG

De titanenstrijd tussen Real en PSG werd in de tweede helft volledig op zijn kop gezet. Real had de heenwedstrijd met 1-0 verloren, door een laat doelpunt van Mbappé, en moest daardoor in eigen huis vol op de aanval spelen. Dat deden de Spanjaarden ook, maar PSG profiteerde van de ruimte die hierdoor ontstond en was in het eerste bedrijf uit de counter veruit de gevaarlijkste ploeg. De snelheid van vooral Mbappé gold als een zeer belangrijk wapen voor de Fransen.

Thibaut Courtois hield Mbappé in het eerste kwartier al twee keer van scoren af en moest ook al ingrijpen bij een inzet van Neymar, voordat hij tien minuten voor rust voor het eerst werd gepasseerd door Mbappé. Dit doelpunt werd echter afgekeurd, omdat Nuno Mendes net buitenspel had gestaan. Vijf minuten later scoorde Mbappé nog eens en deze goal werd wél goedgekeurd. Het Franse wonderkind werd weggestuurd door Neymar en schoot in de korte hoek hard raak.

Real, dat voor rust zijn beste momenten had gekend via Benzema, moest na de goal van Mbappé minstens twee keer scoren om in leven te blijven. PSG leek zijn marge te vergroten naar drie toen Mbappé opnieuw scoorde, maar ook deze goal (na een zeer fraaie schijnbeweging) werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een fout van Gianluigi Donnarumma maakte het hierna toch weer spannend. De keeper van PSG verspeelde de bal toen hij onder druk werd gezet door Benzema, die het geklungel van Donnarumma na terugleggen van Vinícius Júnior afstrafte.

De fans in het Bernabéu geloofden weer in een overwinning en gingen achter de ploeg staan. De sfeer in het stadion was geweldig op het moment dat Benzema op aangeven van Dani Carvajal maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal kopte. PSG had de wedstrijd in handen gehad, maar na de ketser van Donnarumma ging er opeens bijzonder veel fout bij de formatie van Mauricio Pochettino. Georginio Wijnaldum en Xavi Simons zagen vanaf de kant dat hun ploeg het lastig had: de twee Nederlanders kwamen deze woensdag niet in actie.

De 36-jarige Luka Modric verdiende de complimenten voor de 2-1. Eerst stuurde de middenvelder Vinícius weg, maar hij vond niet de ruimte voor een schot op doel. Vinícius bracht de bal terug bij Modric en de routinier bediende met een weergaloze steekpass Benzema, die opnieuw afdrukte. Het duurde hierna niet lang voordat Benzema ook zijn derde goal maakte en Real voor het eerst op pole position kwam te liggen. Marco Verratti leed balverlies en Marquinhos schoof het speeltuig bij het uitverdedigen per ongeluk voor de voeten van de instormende Benzema. Hij zette het Bernabéu in vuur en vlam.

PSG was na de hattrick van Benzema volledig de weg kwijt. Mbappé, Neymar en Lionel Messi kwamen niet meer in het verhaal voor en Real kon het balletje opvallend gemakkelijk laten gaan. Scheidsrechter Danny Makkelie, die de wedstrijd uitstekend onder controle had, zag dat er in de laatste twintig minuten geen noemenswaardige kansen voor PSG meer vielen. Zo is de Franse Champions League-missie voor dit seizoen voorbij en gaat Real naar de laatste acht.