Polen likt wonden drama: 'We speelden slechter dan tegen Nederland'

Reacties

Polen beleefde zondag een beroerde avond in Italië, waar de komende opponent van Nederland in de Nations League kansloos was tegen de gastheer.

Polen likt wonden drama: 'We speelden slechter dan tegen Nederland'
© Pro Shots
Italië
Italië
2 - 0
Polen
Polen

De nederlaag viel met 2-0 nog genadig uit, want de Poolse spelers beseften dat het tegen Italië veel harder afgestraft had kunnen worden. 'We speelden zeer, zeer slecht', zei Robert Lewandowski. De spits van Bayern München had rust gekregen tegen Oekraïne, maar kon tegen Italië niets uitrichten.

'Vanuit tactisch oogpunt ging het niet goed in defensief opzicht en ook niet voor het Italiaanse doel', zei Lewandowski. 'Eigenlijk werkte helemaal niets. Er is veel te verbeteren. Deze wedstrijd heeft ons laten zien we elke training hard nodig hebben om stappen te zetten. Het was een zeer slechte avond voor ons.'

Bondscoach Jerzy Brzeczek zag zijn plannen compleet de mist in gaan. 'We hielden ons niet aan de afspraken en zetten niet goed genoeg druk. De tweede helft was iets beter, maar we weten dat het niet onze dag was.'

'Dit was onze slechtste wedstrijd in tijden. Ik kan niet eens iets positiefs halen uit onze wedstrijd. We speelden slechter dan tegen Nederland', haalde verdediger Bartosz Bereszynski de Nations League-ontmoeting met Oranje van begin september aan (1-0). 'We hebben nu drie dagen voor een reset.' En dan wacht Nederland.

Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.