Pochettino wil dolende Alli helpen

Reacties

Het doet Mauricio Pochettino pijn dat Dele Alli in de voorbije seizoenen geen moment zijn topniveau gehaald heeft. De Chelsea-manager vraagt zich af waar het is misgegaan met zijn oude pupil.

Pochettino wil dolende Alli helpen
© Pro Shots

Door de rentree van Pochettino in de Premier League komen herinneringen aan zijn team bij Tottenham Hotspur naar boven. Harry Kane ontwikkelde zich geweldig in de periode met de Argentijn aan het roer en misschien wel net zo indrukwekkend was de doorbraak van Dele Alli. De bij MK Dons opgepikte aanvallende middenvelder groeide binnen mum van tijd uit tot Engels international en werd een smaakmaker in de Premier League. In het seizoen 2016/17 scoorde de revelatie achttien keer in de Engelse competitie en gaf hij negen assists.

In de Amazon Prime-serie over Tottenham Hotspur onthulde José Mourinho in gesprek met Spurs-voorzitter Daniel Levy wat Sir Alex Ferguson hem gezegd had in zijn tijd als manager bij Manchester United. 'Sir Alex Ferguson gaf me maar één keer een tip in die tweeënhalf jaar en dat was dat ik Dele Alli moest halen. Hij vond dat Alli met zijn mentaliteit, agressie en speelwijze een echte Manchester United-speler was', zei Mourinho, die tegenover Levy tegelijkertijd aangaf dat hij teleurgesteld was over de wijze waarop Alli trainde toen hij hem eenmaal onder zijn hoede had bij Spurs.

Tottenham liet Alli begin 2022 naar Everton gaan. Op Goodison Park lukte het de middenvelder niet om voor de ommekeer te zorgen in zijn carrière. Everton verhuurde de 37-voudig international, die nog altijd maar 27 jaar oud is, vorig seizoen aan Besiktas. Ook bij de Turkse topclub maakte hij de verwachtingen niet waar. Vanuit Besiktas werden ook vraagtekens geplaatst bij de mentaliteit van het voormalige toptalent.

Pochettino liet blijken ook niet exact te weten waar het is misgegaan in de carrière van Alli. De kersverse Chelsea-manager heeft nog altijd een zwak voor de middenvelder uit Milton Keynes, zo werd duidelijk toen hij gevraagd werd naar de situatie. 'Ik hoop wat tijd te vinden om met hem in gesprek te gaan. Het is echt een goede knul en ik wil graag met hem praten. Ik wil hem helpen en uitvinden wat er aan de hand is', aldus Pochettino over Alli, die bij Everton nog een contract tot medio 2024 heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.